Nepřihlášen

Nepřihlášen

Styly

Moderní Výchozí zelená Zelená Šedá Okrová Oranžová Modrá Červená Gaming Freestyle

Zpět na » Ostatní » Kepa Arrizabalaga se omluvil bývalému manažerovi Chelsea Sarrimu za známý incident ve finále ligového poháru

Ostatní - Kepa Arrizabalaga se omluvil bývalému manažerovi Chelsea Sarrimu za známý incident ve finále ligového poháru

Kepa Arrizabalaga se omluvil bývalému manažerovi Chelsea Sarrimu za známý incident ve finále ligového poháru © skysports.com - Kepa se omluvil Sarrimu za incident během finále anglického ligového poháru

1

Líbilo se

28.07. - Nejdražší gólman světa Kepa Arrizabalaga, za kterého Blues utratili v roce 2018 neuvěřitelných 80 milionů eur, se v rozhovoru pro The Players Tribune vyjádřil ke kontroverznímu momentu ve finálovém zápase anglického ligového poháru proti Manchesteru City. Španěl se na dálku omluvil bývalému kouči londýnského klubu, Mauriziu Sarrimu a také se snažil celou situaci vysvětlit.

Bezpochyby jedním z nejznámějších momentů angažmá Kepy v Chelsea, je bohužel jeho odmítnutí střídat během finále ligového poháru hraného ve Wembley. Vše se událo na konci prodloužení zápasu. Kepa ulehl na trávník a dal jasný pokyn k lavičce Blues a vyžádal si tak ošetření. Následný průběh celé události však šokoval celý fotbalový svět a stal se dlouho probíraným tématem.

Sarri totiž ihned na celou situaci reagoval pokynem pro náhradního gólmana Willyho Caballera, aby se šel rozcvičit a byl připraven Španěla vystřídat. To se však nelíbilo Kepovi a ten jasnými gesty odmítl střídání a chtěl dále setrvat na hrací ploše. Nereagoval ani na světelnou tabuli v rukách čtvrtého rozhodčího a na hřišti po ošetření zůstal.

Fotbalový svět tak byl svědkem velmi bizarní a nepochopitelné situace, kdy hráč odmítl střídání. Italský stratég byl samozřejmě vzteky bez sebe. Kepa finále odchytal a Chelsea prohrála na penalty 4:3, kdy sám španělský hříšník dokázal jednu penaltu zneškodnit. Avšak díky neproměněným penaltám Jorginha a Davida Luize to Chelsea na celkový triumf nestačilo.

Neúspěch ve finále byl však rychle ve stínu celého výstupu na konci prodloužení. Titulky přinášely především spekulace o tom, že tato situace hovoří o naprosto nulovém respektu některých hráčů k Mauriziu Sarrimu a o špatné náladě v šatně týmu ze západního Londýna.

Kepa se k tomuto incidentu vrátil ve zmíněném aktuálním rozhovoru a celou situaci označil za jedno velké nedorozumění. „Snažil jsem se signalizovat, že jsem v pořádku. Hráli jsme ale ve Wembley před více než 80 tisíci lidmi, takže mi Sarri pochopitelně nemohl rozumět.“ uvedl gólman.

„Když čtvrtý arbitr zvedl tabuli a bylo tam mé číslo, měl jsem ihned ze hřiště odejít. Je mi to líto, že jsem to neudělal.“ řekl Kepa a dále vysvětlil, že svým ošetřením chtěl natáhnout čas a dostat tak zápas blíže k penaltovému rozstřelu.

„Byla to chyba a omlouvám se všem, které jsem tím zasáhl. Trenérovi Sarrimu, za to, že jsem tímto veřejně podkopal jeho autoritu. Willymu (Caballerovi) spoluhráči a velkému profesionálovi. Všem spoluhráčům a fanouškům, kteří poté museli zažít celý ten humbuk okolo toho.“ dodal Kepa.

Španěl poté dále uvedl, že mezi ním a Sarrim se velmi rychle vyčistil vzduch a že má s italským trenérem doteď stále fantastický vztah. Avšak přiznává, že tlak, který způsobila tato situace, byl v následujících týdnech po prohraném finále, absolutně mimo kontrolu.

„Tři nebo čtyři dny po finále to neustávalo. Bylo to zdrcující. Většina lidí si myslela, že Maurizia nerespektuji.“ uvedl Kepa. „Cítil jsem se nepochopený, protože to nebylo nikdy mým úmyslem, takto podkopat trenéra. Chtěl jsem to tisku vysvětlit, ale nemohl jsem.“ dodal na závěr.

Sebastian Suba / skysports.com, fotbalportal.cz

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
peeko83 - 31.07. Odpovědět

Stejně mám nejraději o Horymírovi a Šemíkovi...

peeko83
peeko83 - 31.07. Odpovědět

I přes větší časový deficit, to zní uvěřitelněji...

peeko83

keď sa tréner, ospravedlní asistentovi Smajlík 2

James1991
Reklama
Reklama
Nejnovější články