Zpět na » Serie A » Může se utkání AC Milán vs. Spezia opakovat?

Serie A - Může se utkání AC Milán vs. Spezia opakovat?

Může se utkání AC Milán vs. Spezia opakovat? © Sky Sports - Zlatan Ibrahimović zůstáne součástí AC Milán

1

Líbilo se

18.01. - VIDEO Třetí minuta nastavení ligového utkání mezi rossoneri a hostující Spezii rozvířila debaty o tom, za jakých okolností je možné opakovat utkání. Rozhodčí totiž v nastaveném čase po faulu na Rebiče neponechal domácím výhodu, ve které se do zakončení dostal Mesias a výstavní střelou poslal AC do vedení. Branka ale neplatila a domácí „pouze“ rozehrávali přímý kop.

Fotbalová pravidla mluví jasně. Za určitých okolností je možné opakovat utkání, pokud v něm dojde k zásadní technické chybě rozhodčího. A právě pojem technický nehraje do karet AC Milán. Utkání, ve kterém byli doslova obráni o tři body rozhodčím Marco Serrou, se opakovat nebude.

V nastavením čase se AC Milán dostal na polovinu Spezie a v zajímavé pozici napřahoval ke střele Rebič, ten byl ovšem faulován a balón se dostal k Mesiasovi, který parádní střelou překonal brankáře Provedela. Zlomek vteřiny předtím se ovšem hlavní rozhodčí doslova upískl a hru přerušil.

Nic platná nebyla omluva arbitra, gól neplatil. AC Milán dostal jen „výhodu“ přímého kopu ve kterém nechal Ibahimovič vyniknout brankáře hostujícího týmu. Z následného rohového kopu ještě kanonýr AC orazítkoval břevno a z rychlého brejku hostí o osudu utkání rozhodl Emmanuel Gyasi.

Co se týká přesného znění pravidel, nedá se v této situaci mluvit ani o neuznané brance, jelikož ta padla až po hvizdu rozhodčího, tedy v přerušené hře. Jakoby nikdy žádný gól nepadl. Chyba rozhodčího byla ta, že nenechal hru pokračovat a odpískal faul, ale zde má arbitr volné ruce a každou situaci na hřišti musí vyhodnotit jednotlivě, nechat dál hrát nebo hru přerušit a pokračovat standartní situací.

A poslední pochyby fanoušků. Mohl v této situaci do hry vstoupit VAR? Ne, jelikož toto nespadá do jeho pravomocí. Marco Serra se na hřišti i v útrobách stadionu opakovaně domácím omlouval, svou chybu v rozhodnutí uznal. Rossoneri ale body nikdo nevrátí.

Andrea Suttnerová / gazzetta.it

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
Nebyly nalezeny žádné komentáře.
Nejnovější články