Nepřihlášen

Nepřihlášen

Styly

Moderní Výchozí zelená Zelená Šedá Okrová Oranžová Modrá Červená Gaming Freestyle

Zpět na » Ostatní » Nespravedlnost. VAR k ničemu. Ronaldo měl být vyloučen, soptí kouč Íránců Queiroz

Ostatní - Nespravedlnost. VAR k ničemu. Ronaldo měl být vyloučen, soptí kouč Íránců Queiroz

Nespravedlnost. VAR k ničemu. Ronaldo měl být vyloučen, soptí kouč Íránců Queiroz © FotbalPortal.cz -

3

Líbilo se

26.06. - VIDEO Hodně vypjaté emoce přinesl závěrečný úsek zápasu základní skupiny B MS v Rusku mezi Íránem a Portugalskem. A to nejen proto, že asijský celek v nastaveném čase vyrovnal a připravil tak úřadující mistry Evropy o nasazení do osmifinále z prvního místa. Saze bouchly v trenérovi Queirozovi především kvůli, dle jeho názoru, nespravedlivě posouzeném zákroku Cristiana Ronalda, po němž měl být vyloučen.

Írán včera vybojoval cennou remízu s mistry Evropy Portugalci 1:1, byť to na jejich vyřazení z další fáze turnaje nemělo vliv. Ačkoliv by mohl nerozhodný výsledek nasvědčovat všeobecné spokojenosti u íránské strany, opak byl pravdou.

Kouč Carlos Queiroz byl vzteky bez sebe, že Cristiano Ronaldo nebyl vyloučen za faul loktem na jeho svěřence Mortezu Pouraliganjiho. Celý incident byl zrevidován pomocí VAR, nicméně sudí Enrique Cáceres ocenil celý zákrok jen za žlutou kartu.

„Zastavíte celý zápas kvůli VAR a je tam loket. A za loket je podle pravidel červená karta. Pravidla nic neříkají o tom, jestli je to Messi nebo Ronaldo. Je to červená. Pochybnosti u mě nejsou nad rozhodčími, spíše nad přístupem, odvahou a charakterem,“ zlobil se trenér íránského týmu.

„Rozhodnutí musí být jasné pro každého, pro lidi. Dle mého soudu VAR nepracuje dobře. To je realita. Pravda musí být respektována, musíme vědět, kdo rozhoduje zápasy. Pokud nasadíte VAR, pak dělat chyby není lidské. Chyba se stane tehdy, pokud bude rozhodčí sám na hřišti a něco neuvidí. To akceptujeme,“ pokračoval.

„Ale jestliže máte tu nejlepší technologii, trénink, tisíce dolarů investovaných do systému a pět chlápků sedí nahoře a nevidí loket?“

Měl být Ronaldo za zákrok loktem vyloučen?
Ano
Ne
Created with Survey Creator

Kam dál?

Jan Preisler / FotbalPortal.cz, skysports.com

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
nevic - 26.06. Odpovědět

Mám otázku, čo som si pozeral pravidlá používania VAR, tak tam bolo, že faul sa môže posudzovať jedine ak sa rozhodca rozhoduje či hráča vylúči alebo nie. To znamená, že po vzhliadnutí videa môžu nastať 2 situácie: 1. vylúčenie hráča ak to bol zákrok na červenú kartu / na druhú žltú. 2. Vyvodenie záveru, že to nebol zákrok na červenú / druhú žltú kartu. Z toho mi vychádza, že po vzhliadnutí videa rozhodca nemôže udeliť prvú žltú kartu, či? Ak o tom niekto viete viac, tak ďakujem za vysvetlenie.

nevic
Eidur - 26.06. Odpovědět

Je to sice diskutabilní, ale řekl bych, že jsi napsal první část správně, tedy důvod použití z důvodu případného udělení červené. Nicméně z videa může zjistit, že to zákrok na červenou nebyl, pouze na žlutou. Což dle mého se stalo právě včera a podle mne to bylo posouzeno správně.

Eidur

Včera, když vezmu v potaz závažnost posouzených zákroků, bylo VAR využito asi tak ze 30% než teda mělo bejt. Dvakrát ruka Íránců, takřka stejně závažná jako Cedricova, několik dost podobnejch faulů, jako od Ronalda. K tomu přičtu ten kolotoč kolem sudího a jak do něj strkali a řvali mu do xichtu. Pískat to třeba Brych, tak se zápas kontumuje pro nedostatek hráčů ve prospěch POR.

NoIscoNoDisco
Boca - 26.06. Odpovědět

Brycha bych moc nezmiňoval!Ten se ukázal v zápase Srbsko-Švýcarsko.A co se toho zakroku cr tak na červenou asi ne,ale zajímalo by mě jestli by se rozhodčí zachoval stejně kdyby to bylo obráceně?CR by tam zahrál takový divadlo,že by tam ležel možná je ště teď.

Boca

Stejný divadlo jako Íránec určitě. Tak jsem popletl jména rozhodčích... Pardon.

NoIscoNoDisco
pdreal - 27.06. Odpovědět

nelezal, sedel by a maval rukami, a taky Neymar by robil kotrmelce az na osetrovnu Smajlík 2

pdreal

Queiroz sa po včerajšku veľmi zhadzuje Smajlík 3 Pokračuje v nastolenom trende svojho mužstva.

NedStark

arabáši to zas přeháni...Simulando je sice krysa ale v tomhle je nevině

MUFC_RedArmy
pdreal - 26.06. Odpovědět

ja sa len neviem zbavit dojmu ze v jednej veci maju pravdu, byt to opacne, tak sa mozno zacervena, Messi tam mal tiez v zapase s Chorvátmi jednu nepeknu reakciu po ktorej neprisiel ani dohovor pri tom si myslim ze iny by skoncil zo zltou https://www.youtube.com/watch?v=LtdMhtuy5RM

pdreal
pdreal - 26.06. Odpovědět

to posudzovanie podla toho kto skutok spacha jednoducho niekedy bije do oci, aj ked tu sa priklanam k tomu ze bola spravne udelena zlta karta, vylucenie by bolo asi prehnane, tak sa proste nedivim pri tych emociach ze sa vyjadril ako sa vyjadril(okrem pasazi podla ktorej je loket automaticky cervena to pocujem 1x Smajlík 3 ) lebo si myslim ze by sa nasli aj taky rozhodci ktory by siahli po cervenej, ale mozno aj taky ktory by neudlil nic ... to je zasa vec ktora ma stve ze ma kazdy "svoj meter"

pdreal
pdreal - 26.06. Odpovědět

malo by to byt jednoznacne, napr. kolko krat niekto prerusi brejk tahanim za dres zo zadu a obide bez karty, pri tom je to podla pravidiel jasne zlta a vacsinou ju aj vidíme, no stale sa najde kopec rozhodcov ktory si pravidala ohybaju jak sa im chce aj na týchto Ms sme toho myslim uz videli viac nez dost, zaujimalo by ma coby asi Queiroz povedal na Otamendiho, ten by asi sedel i Iránskej base na 10 rokov Smajlík 2

pdreal
pdreal - 26.06. Odpovědět

no tazko povedat najprv som si hovoril ze keby za takyto suboj mal dat cervenu asi by po prvom rohovom kope opustali hraci travnik v hufoch Smajlík 3 ale na druhej strane je vidiet ze Ronaldo dobre vedel co robi, bolo to zbytocne, a z jasnym umyslom a to zase myslim by si trest zasluzilo

pdreal
Zedman - 26.06. Odpovědět

Žlutá byla adekvátní, Iranec neměl zájem hrát balón, jen se mu postavil do cesty a pak to divadlo. Dal si ruku před něj a pak byl loket, ale červená v žádném případě. To by každý zápas nedohráli dva hráči.

Zedman
pdreal - 26.06. Odpovědět

to je pravda, on to ziadny velky uder nebol, ide skor o to ze je vidiet ze Ronalda ten Iranec nastartoval tym ako donho najprv narazil a ked mu nasledne zase schvalne padal do cesty, tak ho Ronaldo udrel schvalne ... to je jedine co z toho robi vôbec zlty faul, ale da sa zvazovat aj cervena, bolo to v podstate oplacanie ...

pdreal
Boca - 26.06. Odpovědět

Ale ten balón byl dávno pryč!Tak jak mohl chtít baló,kterej byl už dávno mimo.Prostě ho dohrál a pak byl posranej strachy aby nešel ven.Moc dobře věděl,že to bylo zbytečný!

Boca

Nechtěl hrát balón, když byl u gólmana (logika), ale chtěl napadat. V tu chvíli by se hra obránce dala posoudit jako bránění ve hře Smajlík 1

NoIscoNoDisco
Reklama
Související odkazy
Reklama
Nejnovější články