Zpět na » » Červená po 753 zápasech. Messi udeřil soupeře a musel ze hřiště, Superpohár získalo Bilbao

- Červená po 753 zápasech. Messi udeřil soupeře a musel ze hřiště, Superpohár získalo Bilbao

Červená po 753 zápasech. Messi udeřil soupeře a musel ze hřiště, Superpohár získalo Bilbao © thesun.co.uk, en.as.com -

0

Líbilo se

18.01. - REVIEW Fotbalisté Athletica Bilbao se stali potřetí v historii vítězi španělského Superpoháru. Ve finále zvítězili nad Barcelonou (3:2) po prodloužení. O triumfu Basků rozhodl v 93. minutě Iňaki Williams. Největší hvězda Barcelony a hrající legenda Lionel Messi neudržel nervy na uzdě a za udeření protihráče obdržel na konci utkání červenou kartu.

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2:3 po prodl.

Branky: 40. a 77. Griezmann - 42. Marcos, 90. Villalibre, 93. Williams

ČK: 120. Messi (Barcelona)

FC Barcelona: ter Stegen - Dest (46. Mingueza), Araújo, Lenglet (106. Trincao), Alba - de Jong, Busquets (97. Puig), Pedri (88. Pjanič) - Dembélé (88. Braithwait), Messi (C), Griezmann

Athletic Bilbao: Simón - Capa (81. Berenguer), Yeray, Íňigo Martínez (95. Núňez), Balenziaga (83. Lekue) - De Marcos, D. García, Vencedor (81. Vesga), Muniain - R. García (83. Villalibre), Williams (106. Morcillo)

Barcelona už i s uzdraveným Lionelem Messim dvakrát vedla zásluhou Antoina Griezmanna. Bilbao, které v semifinále vyřadilo Real Madrid, však vždy dokázalo odpovědět.

Vyrovnávající gól vstřelil v 90. minutě Aster Villalibre a v prodloužení se dělovkou z rohu šestnáctky zaskvěl Iñaki Williams.

„V mnoha momentech jsme byli lepší. Museli jsme ukázat naši touhu, vášeň, nevzdávat se. Snažili jsme se minimalizovat gólové šance soupeře a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě,“ řekl střelec vítězné branky Williams.

Athletic Bilbao

„Byl to vyrovnaný zápas. Dvakrát jsme se ujali vedení, druhý gól jsme inkasovali prakticky v 90. minutě. Vyhrát zápas takovým způsobem je těžké,“ okomentoval utkání Ronald Koeman.

V závěru zápasu si Messi neudržel nervy na uzdě a za udeření Villalibru dostal červenou kartu.

Pro Argentince to bylo vůbec první vyloučení v dresu prvního týmu Barcelony. Přišlo v 753. zápase.

„Messiho útok je považován za závažný přestupek, takže nejpravděpodobnější sankcí jsou čtyři zápasy," vyčetl z pravidel deník Marca.

Lionel Messi

Při debutu za národní tým Argentiny v roce 2005 proti Maďarsku Messiho vyloučili už po 47 sekundách.

Maďarský obránce ho chytil za dres, Messi se po svém sokovi ohnal rukou a viděl červenou kartu. Zbytek zápasu Messi podle svých slov tehdy proplakal v šatně.

V roce 2006 byl vyloučen v dresu barcelonského B-týmu.

V roce 2019 dostal Messi červenou kartu v utkání na Copa America proti Chile.

Lionel Messi

Gabriela Průšová / marca.com

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře

Výjimka potvrzující pravidlo. Každému někdy dojdou nervy.

MESSIFCB
balmain - 18.01. Odpovědět

charakter

balmain

toto je uz ale moc...valverde von..

cica310584

A plakal i teď? Smajlík 1

Rudejdablik

Joo ted se ukazal charakter. Pozitivni je ze barca prisla o sanci na tuto trofej (ve spanelsku preji atleticu)

HyperioN
Reklama
Reklama
Nejnovější články