Zpět na » Primera Division » Preview nedělních zápasů 27. kola Primera División

Primera Division - Preview nedělních zápasů 27. kola Primera División

Preview nedělních zápasů 27. kola Primera División © FotbalPortal.cz - logo španělské LFP

0

Líbilo se

09.03. - Preview: V neděli budeme opět svědky hned několika mimořádně zajímavých duelů 27. kola Primera División. Bilbao se utká s Valladolidem, Mallorca s Recreativem, Valencia s Deportivem a Barcelona s Villarrealem


Athletic Bilbao - Real Valladolid


09.03.2008 - sobota 17:00
Stadión: San Mamés
Rozhodčí: Ayza Gámez


Sportovní ředitel Realu Valladolid José Luis Pérez Caminero se pokoušel hráčům klubu před nedělním duelem s Athleticem Bilbao vysvětlit, jak těžké je zvítězit na San Mamés.

Valladolid vyhrál na hřišti svého příštího rivala pouze třikrát, ale někdejší španělský reprezentant Caminero byl u všech těchto vítězství, včetně památných výher 1:4 během sezóny 2001/2002 a 2003/2004.

Další případné vítězství by bylo pro Valladolid obrovskou vzpruhou, nejenže by zvýšilo šance na záchranu v první lize, ale posunulo by aktuálně 13. celek tabulky ještě výš a svému soupeři na místě 15. by nadělalo spoustu potíží.

„Není nic víc, než vyhrát na San Mamés. Hrát tam je pro každého fotbalistu velká výzva, zvítězit zase nepopsatelný pocit,“ řekl Caminero.

„Budeme hrát se soupeřem, který po celý zápas tlačí, chce to být velmi dobře fyzicky připravený, bude to hodně o boji a úsilí.“

Javier Torres Goméz, který byl také při posledním vítězství Valladolidu nad Athleticem a teď trénuje juniorský tým Blanquivioleta dodal pro španělský sportovní deník AS: „San Mamés je výjimečné hřiště, vždy je tam dobrá atmosféra a vyhrát tam je velmi speciální.“

„Je to jeden z mála stadiónů, ne-li jediný, kde když soupeř hraje lépe a zvítězí, odmění ho potleskem i domácí fanoušci. To je krásné.“

Kouč Valladolidu José Luis Mendilibar zná San Mamés také velmi dobře, nejenže zde začal svou fotbalovou kariéru, ale klub už i trénoval.

„Není lehké tam hrát, ale nechci o tom mluvit. Našim cílem je prostě získat důležité vítězství,“ řekl Mendilibar, jehož svěřenci prohráli 4 z posledních 6 utkání.

Hostům bude chybět nejlepší střelec Joseba Llorente kvůli karetnímu testu. V Baskicku narozený útočník se letos trefil už dvanáctkrát, to je stejně jako Ruud van Nistelrooy z Realu Madrid.

Do základní sestavy by se při jeho absenci tak mohl dostat bulharský forvard Vladimir Manchev.

Athletic, jeden ze 3 klubů, které nikdy z první ligy nesestoupil, stejně jako Real Madrid a Barcelona, je v současné době pouhý bod nad sestupovými vodami, o víkendu však dokázal překvapivě remizovat s Almerií na jejím hřišti.

Speciální může být blížící se duel pro útočníka Aritze Adurize, který ve Valladolidu působil mezi lety 2004-2006.

Sedmadvacetiletý fotbalista se naposledy trefil právě v říjnu v prvním vzájemném střetnutí se svým bývalým zaměstnavatelem, doufá tak, že se bude historie opakovat.

„Nedaří se mi, ale tvrdě pracuji abych to změnil a začal střílet branky. Snad dostanu v neděli šanci,“ řekl.

Kouči Athleticu Joaquínu Caparrosovi bude chybět zraněné trio Tiko, Ander Murillo a Gorka Iraizoz, vykartovaní jsou Fran Yeste a Josebe Etxeberría.

Předpokládané sestavy:


Bilbao: 4-4-2


Armando

Iraola - A. Ocio - Amorebieta - Koikili

Susaeta - J. Martínez - Orbaiz - Gabilondo

Aduriz - Llorente

Valladolid: 4-2-3-1


Manchev

V. Dorado - Sesma - Sisi

Borja - Á. Rubio

Marcos - I. Bea - G. Calvo - Cifuentes

S. Asenjo

Real Mallorca - Recreativo Huelva


09.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Ono Estadi
Rozhodčí: Velasco Carballo


Recreativo Huelva se možná potácí v sestupové zóně, ale kouč Realu Mallorca Gregorio Manzano dobře ví, že jeho svěřenci budou muset zabrat, protože už pětkrát v řadě remizovali a tentokrát je tedy čas na plný bodový zisk.

Recre v posledních 3 utkáních po nahrazení Víctora Muñoze Manolem Zambranem získali 7 bodů z 9 možných, o víkendu však smolně prohráli 2:3 s Realem Madrid a díky tomu opět spadli na sestupové pozice.

Přes domácí ztrátu má Recre na 12. Mallorcu ztrátu pouhé 2 body a Manzano je tak seznámen s tím, co je v neděli ve hře.

„Je potřeba ukončit remízovou sérii, 6. zápas už bude vítězný, i když nás čeká obtížný soupeř. Recreativo se pod Zambranem uklidnilo, působí jako kompaktní tým a hraje dobrý fotbal,“ řekl kouč Mallorcy.

„Čeká nás poslední třetina sezóny, začínají důležitá a rozhodující utkání.“

„Neříkám, že příští zápas je finále, ale jde o duel, který může určit, jakým směrem se pro nás bude odvíjet zbytek sezóny.“

V současnosti je v Primera División taková situace, že ani Valencia na 9. příčce si nemůže být ničím jistá, vždyť od sestupu ji dělí pouhých 6 bodů.

Přestože Mallorca v posledních 12 ligových a pohárových zápasech prohrála jen jednou, šňůra remíz ji táhne v tabulce dolů.

„Je pravda, že 3 body vzhledem k množství remíz znamenají obrovský skok vpřed nebo vzad,“ řekl Manzano.

„Pomalu jdeme vpřed. Možná to tak nevypadá, ale rozdíl mezi námi a sestupovou zónou je stále stejný.“

Mallorca o víkendu remizovala na hřišti Getafe 3:3, přestože dvakrát prohrávala o dvě branky a navíc musela hrát v 10 mužích. Manzano tak věří, že je to důkaz o charakteru jeho týmu.

„Vítězství přijdou, jsme jim blízko. Přestože jsou fáze zápasu, kdy nám k prohře nechybí mnoho, máme vždy sílu se z toho oklepat. Jsme dobří, silní a určitě se nevzdáme,“ oznámil.

Pierre Webo je vyřazen ze hry kvůli zranění až do konce sezóny, Lionel Scaloni zase dostal v duelu s Getafe červenou kartu a tak také nenastoupí.

Recre chybí kvůli karetním trestům dva hráči Beto a Quique Álvarez, kteří byli vyloučeni v souboji s Realem, do osmnáctičlenné nominace, která odcestuje na Baleáry se však dostal vyléčený střelec Sinama-Pongolle.

Trenér Recre Zambrano řekl: „Ve své hráče hodně věřím. Ukázali jsme, že když máme svůj den, jsme schopni porazit kohokoliv.“

Předpokládané sestavy:


Mallorca: 4-4-2


Moyá

Héctor - Nuñes - Ramis - F. Navarro

Varela - Basinas - Ibagaza - B. Valero

Güiza - Arango

Recreativo: 4-4-1-1


S. Pongolle

M. Rubén

Aitor - C. Martins - Barber - Camuñas

Poli - M. Cáceres - I. Bouzón - E. Moya

Sorrentino

Osasuna Pamplona - Almería


09.03.2008 - 17:00
Stadión: Reino de Navarra
Rozhodčí: Lizondo Cortés


Kouč Almeríe Unai Emery jde do nedělního utkání s Osasunou s vědomím, že záchranu v první lize je téměř zajištěna.

8. Almeríi chybí na pozice zaručující pro příští sezónu účast v pohárové Evropě jen 4 body, od Nového roku ligový nováček pětkrát vyhrál, třikrát remizoval a jen jednou poznal hořkost prohry, Emery však ujistil, že cíl zůstává stejný.

„Téměř jsme svůj úkol splnili, ještě ale není nic hotovo,“ řekl.

„Je to pro nás primární a největší cíl, teď je však těžší získávat body, protože naši rivalové bojují o to samé. Musíme se do našeho soupeře vždy zakousnout a pracovat tak tvrdě, jak jen to je možné.“

„Pak můžeme bojovat o to, abychom vylepšovali svou pozici v tabulce, jsme velmi ambiciózní. Ale opakuji, nesmíme zapomenout přemýšlet o sestupu,“ dodal Emery, jehož svěřenci o víkendu doma remizovali 1:1 s Athleticem Bilbao.

„Proti Athleticu jsme nehráli dost dobře, snad to bude proti Osasuně lepší,“ řekl kouč.

Pamploňané jsou za Andalusany o 7 bodů zpět na 14. příčce. Recreativo Huelva na první sestupové pozici a 11. Real Betis dělí pouhé 3 body, Emery je tak seznámen s tím, že jeho tým nesmí do této mezery spadnout.

„Osasuna je náš přímý rival, hrajeme o hodně důležité body, protože jestli zvítězíme, zvýšíme odstup bodový odstup na 10. Pokud ale vyhrají oni, bude to jen o body 4,“ dodal Emery, který nebude moct počítat s vykartovaným Juanmou Ortizem.

Hlavním cílem Osasuny je také záchrana, v příštích týdnech může svému úkolu vyjít výrazně naproti, čeká ji totiž mnoho záchranářských duelů.

Příštích 5 zápasů klub odehraje s Almerií, Realem Valladolid, Realem Betis, Getafe a Recreativem Huelva. Všechny tyto mužstva jsou od svěřenců José Ángela Zigandy vzdáleny jen o 3 body.

Obránce Osasuny Josetxo Romero k tomu řekl: „Teď je skutečně o co hrát, jak na špici, tak v soubojích o záchranu. Týmy, které v současnosti procházejí nejlepší formou si díky tomu vybojují svůj cíl.“

„Nás čeká v neděli přímý rival. Myslím si, že jsme teď lepší než v první polovině sezóny. Je snadné to říct, musíme to dokázat,“ dodal bek.

V posledních dvou utkáních dokázala Pamplona získat z duelů s Atleticem Madrid a Villarreal překvapivě 4 body.

„Musíme být teď silní doma. Doufáme ve vítězství a zisk 3 bodů, stejně jako v předchozím zápase s Villarrealem,“ řekl

Kvůli karetnímu trestu nenastoupí za Osasunu César Azpilicueta, zranění jsou Javad Nekounam, Miguel Flaño, Xavier Margairaz a Ludovic Delporte.

Předpokládané sestavy:


Osasuna: 4-2-3-1


Ricardo

J. Flaño - Cruchaga - Josetxo - Monreal

Puñal - J. García

Juanfran - Plašil - Vela

Sola

Almería: 4-3-3


Crusat - Negredo - Ortiz

Corona - Juanito - F. Melo

Mané - C. García - Pulido - Bruno

D. Alves

Real Murcia - Getafe


09.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Nueva Condomina
Rozhodčí: Ontanaya López


Záložník Getafe Francisco Casquero si přeje, aby se hráči madridského celku snesli po posledním utkání Poháru UEFA zpět na zem, čeká je totiž Real Murcia pod vedením Javiera Clementeho.

Azulones ve čtvrtek dokázali získat další historické vítězství. V prvním střetnutí osmifinále Poháru UEFA si z hřiště Benficy Lisabon odvezli překvapivou výhru 1:2, už 8 zápasů je ve všech soutěžích nikdo neporazil.

V prvním semifinálovém střetnutí Španělského ligového poháru Copa del Rey rovněž získali slibný výsledek, když v domácím prostředí porazili Racing Santander 3:1. V lize jsou však až na 10. příčce, 4 body od sestupu.

Casquero řekl: „Výsledek je pro tým skvělý, ale teď se musíme plně soustředit znovu pouze na ligu, musíme zabojovat.“

„Čeká nás Murcia, která se nachází ve velmi složité situaci u dna tabulky. Není to pro ně lehké, pro nás to také nebude snadná práce, ale vítězství by bylo velmi důležité.“

Trenér Michael Laudrup se bude muset obejít bez nigerijského střelce Ikechukwu Ucheho, záložníka Davida Sousy a obránce Maria Álvareze, všichni jsou zranění. Šetřen by měl být Rubén de la Red, který se v posledních dnech trápil s poraněným kolenem.

Pro Murcii to byl týden ve znamení změny, po dvou letech totiž odešel ve čtvrtek z trenérského postu Lucas Alcaraz a nahradil ho velezkušený Javier Clemente.

Někdejší kouč Španělska s Srbska přebírá předposlední mužstvo tabulky, jemuž chybí na záchranu 6 bodů. Klub prohrál 7 z posledních 8 zápasů a v předchozích 4 utkáních nevstřelil jedinou branku.

Sedmapadesátiletý trenér bude doufat v opakování průběhu sezóny 2005/2006, kdy se vrátil do Athleticu Bilbau. To dokázal také vyvést ze spodních pater tabulky a vyhnout se tak sestupu.

Murcia, kterou dovedl k postupu Alcaraz, má 12 zápasů na to, aby se udržela v první lize.

„Kdybych si nemyslel, že znám řešení, nechodil bych tady. Musím hráče přesvědčit, že mohou zvítězit.“

„Bude to těžké, ale můžeme to zvládnout, máme to ve svých rukou. Naše rivaly čekají také obtížná utkání, takže se také nemohou cítit v bezpečí.“

„Častokrát jsem prohrál, ale jsem rozený vítěz a vždycky hraji na výhru. Mí hráči musí získat stejný přístup. Nemusíme hrát jako Real Madrid nebo Barcelona.“

„Mí svěřenci si musí uvědomit své limity a maximálně využít svých dovedností. Chytří jsou ti fotbalisté, kteří se nesnaží o něco, na co ví, že nemají.“

Předpokládané sestavy:


Real Murcia: 4-4-2


Notario

Pignol - Mejía - Arzo - Peña

de Lucas - Movilla - P. García - Regueiro

I. Alonso - Baiano

Getafe: 4-4-2


Braulio - del Moral

Gavilán - Celestini - Casquero - P. Hérnandez

Signorino - Tena - Belenguer - Cortés

Abbondanzieri

Sevilla - Levante


09.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Ramón Sánchez-Pizjuan
Rozhodčí: González Vázquez


Útočník Sevilly Luis Fabiano se chce stát nejlepším střelcem sezóny Primera División, v neděli bude moct nakročit k tomuto cíli výrazně vstříc, čeká ho tým s nejhorší obranou v lize.

Poslední Levante se sice v několika posledních měsících masivně zlepšilo, ale 48 inkasovaných branek je s přehledem nejhorší bilance ze všech mužstev La Ligy, za celou sezónu klub udržel čisté konto pouze třikrát.

Brazilský forvard se dokázal letos trefit už devatenáctkrát, ve vedení má tak pětigólový náskok před 2. Diegem Militem z Realu Zaragoza.

Střelcova budoucnost na Ramón Sánchez-Pizjuan byla v poslední době podrobována velkým spekulacím. Sedmadvacetiletého útočníka však zajímají pouze jeho 2 cíle.

„Smlouva mi tady vyprší až za rok, teď pouze chci, abych dokončil sezónu na vrcholu. Nic víc.“ řekl.

„Budu bojovat o Pichichi a účast v Lize Mistrů.“

Sevilla vinou šokující prohry 2:1 na hřišti sestupem ohroženého Deportiva La Coruña spadla na 7. příčku, svěřencům Manolo Jimenéze chybí na Atletico Madrid a stejně tak účast v Lize Mistrů 5 bodů.

„Jestli se do Ligy Mistrů dostaneme nebo ne, to nebude faktor, který ovlivní mé rozhodování o setrvání v Seville. Není to snadné, ale máme ještě 2 měsíce, abychom se svou pozicí něco udělali,“ dodal Luis Fabiano.

„Nevím, kde se v budoucnu dostanu, ale spousta zpráv v tisku je nepravdivých. Můj agent mi o žádném zájmu Realu Madrid neřekl.“

Sevilla zažila v minulém týdnu hned dvojí zklamání, prohru v Depor totiž následovalo smolné vyřazení z Ligy Mistrů ve prospěch Fenerbahce, které uspělo v penaltovém rozstřelu.

Příštích několik týdnů se tak zdá být pro Sevillu klíčových. Kouč Jimenéz je pod tlakem, aby ne, když další 4 zápasy odehrají Andalusané s Valencií, Atleticem Madrid, Realem Madrid a Villarrealem.

Absentovat budou v nedělním duelu Julien Escudé, Renato Dirnei, Tom de Mul, Ernesto Chevanton a také Javi Navarro.

Levante ještě před nedávnem bylo téměř předurčené pro sestup, přestože má na záchranu stále desetibodový deficit, svěřenci Gianni de Biasiho teď skutečně bojují, aby se pokusili o zázrak.

Klub z Valencie vyhrál 3 a remizoval 2 z posledních 7 utkání, kapitán Iñaki Descarga tak věří, že záchranářská bitva může mít pro něj a jeho spoluhráče ještě šťastný konec.

„Je to složité, ale ne nemožné. Je zbytečné se ohlížet na tabulku, musíme ze sebe odevzdat vše a uvidíme, na co to bude stačit,“ řekl.

De Biasi dodal: „Doufáme, že po nedělním zápase budeme v lepší než v současné situací.“

Fit jsou po zdravotních problémech Javi Fuego, Laurent Courtois, Álvaro i Vladan Kujovič.

Předpokládané sestavy:


Sevilla: 4-4-2


Palop

D. Alves - Mosquera - Dragutinovič - Adriano

J. Navas - Keita - Maresca - D. Capel

L. Fabiano - Kanouté

Levante: 4-4-2


Riga - Geijo

Courtois - M. Ángel - J. Fuego - Juanma

D. Castedo - Álvaro - J. Serrano - Descarga

Kujovič


Racing Santander - Real Betis


09.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Sardinero
Rozhodčí: Pérez Lasa


Hlavním cílem Racingu Santander by letos mohly být evropské poháry, kouč Marcelino García Toral však řekl, že vítězství nad Realem Betis by jeho svěřence posunulo blíže předsezónnímu úkolu, tedy vyhnutí se sestupu.

Racing je v současnosti na 6. příčce s 41 body, na pozice zaručující Ligu Mistrů a 4. Atletico Madrid mu chybí pouhé 3 body, na sestup má náskok 12 bodů.

Evropský fotbal je pro celek ze Santanderu skutečně realistický. Trenér Marcelino však nemyslí jen na potenciální 3 body z nedělního duelu a finiš mezi nejlepšími 6 mužstvy, ale také na to, aby jeho svěřenci mohli hrát v těch samých patrech tabulky i příští rok.

Výhra nad Betisem by posunula Racing za dvaačtyřicetibodovou hranici, která v La Lize obvykle znamená záchranu, v roce 2000 však právě sevillský soupeř 42 bodů uhrál a přesto sestoupil.

„Cíl nastavený před startem sezóny byl vyhnout se pádu do 2. ligy. Ten můžeme splnit, pokud porazíme Betis. Teď musíme bojovat o evropské poháry, které nejsou cíl, ale naděje,“ řekl Marcelino.

„Chceme ze sebe odevzdat absolutně vše, půjdeme zápas od zápasu a potřebujeme začít výhrou nad Betisem.“

„Pokud zvítězíme, pojistíme si svou pozici v horních patrech tabulky a budou-li nám zároveň ku prospěchu i výsledky ostatní, můžeme se přiblížit 3. místu.“

„Jde o důležité utkání pro mužstvo, klub a každého, kdo je nějakým způsobem spojen s Racingem.“

„Je těžké mluvit o Lize Mistrů, ale těm pozicím jsme čím dál blíže, Pohár UEFA je však jistější.“

Poté, co se klub dokázal dostat z drastické ztráty formy, by pro něj mělo být vyhnutí se sestupu pouhou formalitou, takže většinu pozornosti Racing soustředí na dva hlavní cíle, tedy dostat se do pohárové Evropy a pokusit se probojovat do finále Španělského ligového poháru Copa del Rey.

V prvním duelu ligového poháru klub prohrál v Getafe 3:1 a bude muset eliminovat dvoubrankový deficit. Zápas bude odehrán na El Sardinero a Marcelino věří, že fanoušci klubu pomohou udělat důležitý krok.

Kouč Racingu, jemuž bude chybět vykartovaný Oriol Lozano dodal: „Zbývá 12 zápasů, 7 z nich hrajeme doma a musíme získat s podporou našich fanoušků co nejvíce bodů, abychom se dostali do pohárů.“

Betis je však silný soupeř, v posledních 3 utkáních s Realem Madrid, Realem Mallorca a Realem Murcia získat 7 bodů.

Svěřenci Paca Chaparra se tak posunuli na 11. příčku, 3 body od sestupové zóny, záložník Capi však věří, že klub potřebuje dalších 10 bodů, aby měl jistou účast v nejvyšší španělské fotbalové soutěži zajištěnu i pro příští rok.

„Dokud nebudeme mít 42 bodů, nebudeme moct relaxovat,“ řekl.

Kvůli zranění nebudou hrát Toni Doblas a David Rivas, naopak vrátit by se měli Nano a Juanito.

Předpokládané sestavy:


Racing: 4-4-2


Toño

Pinillos - C. Navas - Garay - Ayoze

J. López - Duscher - Colsa - Serrano

Smolarek - Tchité


Betis: 4-2-3-1

Pavone

M. González - Capi - Edu

Arzu - Rivera

F. Vega - Juanito - Melli - Damiá

Ricardo


Valencia - Deportivo La Coruña


09.03.2008 - neděle 19:00
Stadión: Mestalla
Rozhodčí: Delgado Ferreiro


Trenér Deportiva La Coruña Miguel Ángel Lotina doufá, že po nedělním utkání s Valencií si jeho svěřenci připíší 3. vítězství v řadě.

Depor strávilo posledních několik měsíců ve spodních patrech tabulky, předchozím přesvědčivým vítězstvím nad Sevillou se však konečně dostalo ze sestupových vod.

Úspěch přišel po vítězství 0:2 na hřišti Espanyolu, od Nového roku tak může být Lotina s výkony La Coruñi spokojen.

„Bylo by to 3. vítězství v řadě,“ řekl o možné výhře na Mestalle. „Stále však máme na paměti, když nás v říjnu vyprovodili 2:4.“

„Vítězství by potvrdilo, že se nám v druhé polovině sezóny daří, že jsme se skutečně zlepšili.“

„Nebude to snadné, ale pokud se to povede, usnadní nám to spoustu problémů v boji o titul.“


Od Lotiny se po mizerných výsledcích v prosinci a lednu čekal vyhazov, teď se však klub zvedl a bude se muset připravit na ofenzivní hrozbu Valencie.

„Jsme v dobré formě,“ dodal. „Máme sebevědomí a potřebujeme si brát ze zápasů pozitiva. Nemůžeme příliš odpočívat, mluvili jsme o tom.“

„Připomenul jsem hráčům, že Valencia disponuje velmi silnými hráči. Joaquín, Villa a David Silva nám mohou způsobit spoustu problémů, budeme je muset velmi pečlivě střežit.“

V záloze nastoupí vedle Sergia Gonzáleze Kanaďan Julien De Guzmán, nalevo dostane další příležitost švédské křídlo Christian Wilhelmsson, protože Mexičan Andrés Guardado je i nadále zraněn.

V útoku by za absence Xisca měl nastoupit po zranění Ángel Lafita.

Deportivo na 16. příčce má pouze jednobodový odstup od sestupových vod, Valencii patří 9. místo, pouze 5 bodů nad svým příštím soupeřem.

Ronald Koeman u Los Che zatím nepřesvědčil, přestože se klub v lednu a únoru zvedl, Valencia ve 3 předchozích zápasech nevyhrála a sen o pohárové Evropě se jí vzdaluje.

Po minulé prohře s Espanyolem si nizozemský trenér žádá od mužstva odpověď.

„Je důležité, abychom po prohře s Espanyolem zareagovali. Zlepšili jsme se a v posledním utkání jsme si zasloužili více, ale teď to budeme muset dokázat,“ řekl.

Valencia stále doufá, že se do pohárů dostane, když ne přes ligu, tak přes Španělský ligový pohár Copa del Rey.

„Cílem je dostat se do pohárové Evropy, ať už přes ligu či pohár. Vítězství v neděli by nám k tomu pomohlo,“ oznámil.

K dispozici nebudou mít domácí zraněné Carlose Marchenu a Fernanda Morientese, karetnímu trestu zase čelí Rubén Baraja, Hedwiges Maduro a Emiliano Moretti.

Santiago Cañizares, David Albelda a Miguel Ángel Angulo jsou i nadále od týmu izolováni.

Předpokládané sestavy:


Valencia: 4-2-3-1


Hildebrand

Miguel - Albiol - Helguera - Caneira

Banega - Sunny

Joaquín - Silva - Mata

Villa


Deportivo: 5-4-1


Bodipo

Lafita - de Guzmán - Sergio - Wilhelmsson

F. Luis - Coloccini - P. Amo - Lopo - M. Pablo

Aouate

Barcelona - Villarreal


09.03.2008 - neděle 21:00
Stadión: Camp Nou
Rozhodčí: Pérez Burrull


Kouč Barcelony Frank Rijkaard si je jistý, že jeho svěřenci mohou v neděli porazit Villarreal i při absenci klíčového útočníka Lionela Messiho.

Messi by nucen střídat během úterního duelu Ligy Mistrů s Celticem Glasgow a mimo hru bude asi 6 týdnů.

Argentinec byl letos srdcem ofenzivní hry katalánského velkoklubu, Rijkaard však ujistil, že jeho tým se bez dvacetileté hvězdy obejde.

„Je mimo a bude nám chybět, ale jsme schopni vyhrávat bez něj, už jsme to dokázali,“ oznámil pětačtyřicetiletý trenér.

Nizozemský kouč také vyloučil možnou změnu formace v duelu se 3. Villarrealem.

„Budeme hrát se stejným rozestavením jako vždy, jen na jeho místě nastoupí někdo jiný. Týmu víc sedí tato námi tak často využívaná formace.“

Rijkaard si také myslí, že Messi by se měl lépe naučit poslouchat své tělo, aby se do budoucna vyhnul podobným zraněním.

„Musí se naučit upravit styl své práce, poznat lépe své tělo. Potřebuje udělat vše proto, aby se do budoucna zraněním vyhnul. Je to krutá lekce,“ řekl.

V základní sestavě Argentince, který v úterý opustil hřiště v slzách, podle všeho nahradí jeden z dvojice Thierry Henry, Giovani dos Santos.

Mexický útočník se vrací do týmu a je další možností, chybě bude určitě vykartovaný kapitán Carles Puyol a zraněný defenzivní hráč Rafael Marquéz.

Jinak má kouč Barcy k dispozici kompletní kádr. Real v minulém kole porazil Recreativo Huelva a na 1. místě má pětibodový náskok, katalánský velkoklub prohrál s Atleticem Madrid a je stále 2.

Svěřenci Bernda Schustera utrpěli od Vánoc alarmující úbytek formy. Obhájce titulu prohrál v lize s Almerií, Realem Betis a Getafe, vypadl ze Španělského ligového poháru Copa del Rey s Realem Mallorca a naposledy byl ve prospěch AS Řím vyřazen z Ligy Mistrů po překvapivé domácí porážce.

Přesto všechno Rijkaard oznámil, že Barca je zaměřena pouze na své vlastní výkony.

„Nedostaneme-li výsledky, které chceme, bude nám to k ničemu. Potřebujeme odehrát dobrý zápas a uvidíme, jak to skončí,“ řekl.

Villarreal je v současné době na 3. příčce Primera División. Svěřenci Manuela Pellegriniho si užívají povedenou sezónu, na 2. Barcelonu jim chybí 7 bodů.

Přesto se žluté ponorky v poslední době střelecky trápily, o víkendu doma remizovaly 0:0 s Osasunou.

Francouzský křídelní záložník Róbert Pirés připustil, že jeho tým čeká v neděli velká výzva.

„Na Nou Camp je velké hřiště, kvalita hráčů Barcelony znamená, že se stále snaží držet míč, takže bude těžké tam vyhrát,“ řekl.

Někdejší středopolař Arsenalu však věří, že jeho tým je dost dobrý na to, aby se mohl měřit se špičkou tabulky.

„Naším cílem je dostat se do Ligy Mistrů. Lidé mluví jen o Realu Madrid a Barceloně, ale my v neděli můžeme vyhrát a přemýšlet o tom, co se může dít dále.“

Vykartovaný je Ángel López, kvůli zranění chybí Fabricio Fuentes a Cani.

Po zranění by naopak mohli nastoupit Giuseppe Rossi a Pascal Cygan.

Předpokládané sestavy:


Barcelona: 4-3-3


V. Valdés

Zambrotta - Thuram - G. Milito - Abidal

Xavi - Y. Touré - Iniesta

dos Santos - Eto´o - Ronaldinho

Villarreal: 4-4-2


G. Franco - Nihat

M. Fernández - Senna - Eguren - Cazorla

Capdevila - Godín - Gonzalo - J. Venta

D. López

Kam dál?

Pavel Storzer / soccernet.espn.go.com/marca.com/FotbalPortal.cz

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
Talkers - 09.03. Odpovědět

Barca chytře koupila Henryho Smajlík 17 Jen nvm,na co jim je když nehraje ani když jsou zranění hráči Smajlík 1 Neví někdo,co s ním je?? Zranění nebo jen nemá formu-?

Talkers

Zápas Barca X Villareal bude skvělý... Smajlík 17

SallyTorres
Reklama
Související odkazy
Nejnovější články