Zpět na » Primera Division » Preview 26. kola Primera División

Primera Division - Preview 26. kola Primera División

Preview 26. kola Primera División © FotbalPortal.cz - logo španělské LFP

0

Líbilo se

02.03. - Ve 25. kole Primera División budeme svědky hned několika skutečně zajímavých duelů. Zápasem kola je souboj Atletica Madrid s Barcelonou, k vidění budou i atraktivní zápasy Deportiva La Coruña se Sevillou, Espanyolu Barcelona s Valencií nebo Getafe s Realem Mallorca. AKTUALIZOVÁNO


Atletico Madrid - Barcelona


01.03.2008 - sobota 20:00
Stadión: Vicente Calderón
Rozhodčí: Fernández Borbalán


Pravé křídlo Barcelony Lionel Messi věří, že přeskočení Realu Madrid v tabulce je jenom otázkou času.

Druhý tým ligy je už patnáctkrát ve všech soutěžích v řadě neporažený, v sobotu ho čeká výlet na stadión Atletica Madrid.

Vyrovnávací branka Xaviho z 94. minuty dala v týdnu Barceloně v duelu semifinále Španělského ligového poháru Copa del Rey s Valencií při výsledku 1:1 naději do druhého utkání.

Výkon se spoustou bojovnosti bylo přesně to, co klubu chybělo na začátku sezóny. Minulý víkend zničil katalánský velkoklub Levante 1:5 a v kombinaci s domácí prohrou Realu 0:1 s Getafe se rozdíl mezi prvním a druhým mužstev tabulky snížil ze 13 na pouhé 2 body.

„Víme, že teď je to už jenom na nás. V několika předchozích duelech jsme ukázali, že když chceme, jde to,“ řekl Argentinec Messi.

„Nejdůležitější je, že teď držíme pohromadě jako nikdy předtím. V poslední době hrajeme tak, že ať přijedeme na hřiště kohokoliv, můžeme předvést dobrý výkon.“

„Pokud nebudeme na vrcholu tabulky po tomto víkendu, dostaneme se na něj po víkendu příštím.“

Real Madrid prohrál 3 z posledních 4 utkání a v následujícím sobotním utkání ho čeká trápící se Recreativo Huelva.

Brazilské levé křídlo Ronaldinho bylo ve víkendovém pohárovém zápase šetřeno, do základní sestavy by se ale mělo tak pro duel s Atleticem vrátit, otazník visí nad startem mexického obránce Rafaela Márqueze, který není po zranění ještě plně fit.

Atletico je před duelem na Vicente Calderón samozřejmě nervózní, v minulé sezóně zde totiž utrpělo nejvyšší domácí prohru 0:6.

Podle některých spekulací byla právě tato porážka důvodem, proč se Fernando Torres rozhodl přestoupit do Liverpoolu. Výsledkem domácího debaklu bylo také to, že se Atletico nekvalifikovalo přímo do evropských pohárů.

Klub z Madridu v současné době prochází krizí, vypadl ze Španělského ligového poháru Copa del Rey a také z Poháru UEFA, v posledních 6 zápasech hned čtyřikrát prohrál.

Kapitán mužstva Maxi Rodríguez k tomu řekl: „V krizi nejsme. Eliminace z obou soutěží je pro nás ranou, ale v lize jsme stále na 4. místě a svou budoucnost držíme ve vlastních rukách.“

„Spíše než se zajímat o Barcu, soustředíme se na sebe. Pokud budeme hrát špatně, můžeme zase dostat šestku. Potřebujeme se prezentovat inteligentně a nedat soupeři žádný prostor.“

„Musíme pozměnit svou mysl, sebrat 3 body a začít s obratem.“

Trenér Javier Aguirre, o jehož setrvání u klubu se ve Španělsku hojně diskutuje, může počítat s návratem nejlepšího střelce Sergia Agüera, záložníka Raúla Garcíi a stopera Pabla Ibaneze.

Po zranění je k dispozici také portugalské křídlo Simao Sabrosa, naopak do konce sezóny si nezahraje brazilský středopolař Thiago Motta, který v týdnu podstoupil operaci zraněného kolena.

Předpokládané sestavy:


Atletico: 4-4-2

Abbiati

Valera - Perea - Pablo - A. López

M. Rodríguez - N. Camacho - R. García - Simao

Forlán - Agüero

Barcelona: 4-3-3

Ronaldinho - Eto´o - Messi

Deco - Xavi - Iniesta

Abidal - G. Milito - Puyol - Zambrotta

V. Valdés

Recreativo Huelva - Real Madrid

01.03.2008 - sobota 20:00
Stadión: Colombino
Rozhodčí: Iturralde González


Obránce Realu Madrid Sergio Ramos ujistil, že nikdo z jeho mužstva po snížení bodového odstupu od Barcelony nezpanikařil.

Real prohrál ve 3 z posledních 4 utkání, pokud zklame i proti trápícímu se Recreativu Huelva, může o vedení v soutěži přijít.

Svěřenci Bernda Schustera měli před Vánocemi na Barcelonu obrovský odstup, teď však oba rivaly dělí pouhé dva body. Co hůř, o víkendu došlo k ukončení skvělé série mužstva na domácím hřišti, kdy prohrálo 0:1 s Getafe.

Prohra přišla po porážce 2:1 s Realem Betis a vítězství 7:0 nad Realem Valladolid, kdy ještě nikdo nevěděl, do jak špatné formy se bílý balet dostane.

Budoucnost v Lize Mistrů je na vážkách, klub prohrál v Říme s tamějším AS 2:1 a v odvetě se bude muset hodně ohánět.

Ramos však ujistil, že nikdo ani nepřemýšlí o možnosti, že by je Barcelona mohla přeskočit.

Pro oficiální webové stránky realmadrid.com řekl: „Byla by to další chyba. Máme vítěznou mentalitu a jsme pokorní. Pokud se to ale stane, budeme tvrdě bojovat dál, abychom v květnu slavili titul.“

„Myslím si, že je jasné, že naše forma z poslední doby byla slabá. Jsme pohromadě a musíme stát nohama na zemi, pracovat na sobě.“

„Času do konce ligy je ještě moc, stále jsme také v Lize Mistrů. Ohlížíme se jenom na sebe. Uvidíme, jak to nakonec vše dopadne.“

Španělský reprezentant připustil, že tým se snažil přijít na to, co bylo v posledním duelu na Bernabeu špatně.

„Nešlo o nic specifického,“ dodal. „Jsme lídrem La Ligy a rovněž stále bojujeme v Lize Mistrů. Před třemi měsíci bychom tuto situaci brali.“

„Mluvíme o tom, snažíme se najít řešení. Jsme více pohromadě než kdykoliv jindy, musíme špatnou šňůru ukončit.“

Výsledkům Realu nepomohla ani rozsáhlá marodka, jeden z klíčových mužů Robinho by se však mohl v sobotu vrátit.

Fit by pro duel s Recre by mohli být také Michel Salgado a Marcelo, mimo hru je kvůli zranění kotníku Ruud van Nistelrooy. Vyloučen je start dlouhodobě zraněného Christopha Metzeldera, otazník visí nad tím, zda-li nastoupí Guti, Fabio Cannavaro a Wesley Sneijder.

Recreativo potřebuje vítězství ze zcela odlišných důvodů, klub se snaží dostat pryč od sestupové zóny.

Domácí jsou před sobotním soubojem jen 2 body nad sestupovými vodami, v posledních zápasech však získali 7 z možných 9 bodů, forma se jim tedy pomalu navrací.

Pravý obránce Realu Salgado ví, že lídr tabulky bude muset tvrdě bojovat, aby svého soupeře porazil.

„V současnosti je v sázce opravdu hodně, nikdo nemůže relaxovat, ani na domácím hřišti. Proto je druhá část sezóny vždy těžší.“

„Musíme se poučit z předchozích chyb, o titul bojujeme každý měsíc. Od teď je každý zápas jako finále.“

Dobrá forma Recre z poslední doby povzbudila naděje na záchranu, trenér Manolo Zambrano ujistil, že svého příštího soupeře se jeho svěřenci nebojí.

„Jsme ve formě, kdy můžeme čelit každému,“ řekl pro oficiální webové stránky recreativohuelva.com.

Recre bude chybět kvůli zlomenému palci na 2-4 týdny Jésus Vazquéz, fit by po menších zraněních měli být Martin Cáceres a Florent Sinama-Pongolle.

Předpokládané sestavy:


Recreativo: 4-4-1-1

Sorrentino

Varela - I. Bouzón - Q. Álvarez - D. Bautista

Camuñas - J. Vázquez - C. Martins - Aitor

Gerard

S. Pongolle

Real: 4-4-2

Baptista - Raúl

Robben - Diarra - Gago - Drenthe

Torres - Heinze - Cannavaro - S. Ramos

Casillas

Deportivo La Coruña - Sevilla


01.03.2008 - sobota 20:00
Stadión: Riazor
Rozhodčí: Muñíz Fernández


Trenér Sevilly Manolo Jimenéz připustil, že bude těžké v sobotním zápase s Deportivem La Coruña nemyslet na blížící se Ligu Mistrů s Fenerbahce.

Jimenézovy svěřence čeká osmifinálová odveta s tureckým gigantem po prvním vzájemném střetnutí, kdy v Istanbulu domácí zvítězili 3:2.

Kouč hostí není rád, že klíčový zápas přijde tak brzy po výletu do La Coruñi.

Pro oficiální stránky klubu sevillafc.es řekl: „Snažím se nalézt rovnováhu, se kterou se do dvou utkání pustíme. Obě jsou pro nás velmi důležitá.“

„Hodně z hráčů, kteří nastoupí v sobotu proti Deportivu se bude muset dát dohromady na úterý, kdy nás čeká turecký soupeř.“

„Ale zrovna teď je pro nás nejdůležitější blížící se ligový duel, protože přichází jako první. Postavím silný tým, na Riazoru není snadné získávat body.“

Sevilla se v lize dostala do solidní střelecké formy, v posledních 2 soubojích skórovala dokonce devětkrát. Real Zaragoza vyprovodila 5:0, Espanyol Barcelona porazila 2:4.

Tato vítězství posunula klub na vzdálenost dvou bodů od pozic zaručujících účast v Lize Mistrů. Po slabém začátku sezóny se tak konečně Andalusané dostávají do formy.

Výsledky na hřištích soupeřů však nebyly ani zdaleka oslnivé. Venku už sedmkrát prohráli, Jimenéz tak své svěřence před trápícím se Depor varoval.

„Je jasné, že v současnosti máme za sebou šňůru dobrých výsledků, naše morálka je vysoko, ale je důležité v získávání bodů pokračovat i nadále.“

„Přestože vítězství nad Zaragozou bylo fantastické, nebude znamenat nic, neuhrajeme-li dobrý výsledek i teď.“

Prezident Sevilly José Mária del Nido věří, že jeho tým už brzy bude okupovat pozice pro Ligu Mistrů a udrží si je i do budoucna.

„V sobotu máme skutečně velkou příležitost dostat se tam, kde chceme být. Až tam budeme, nehodláme se odtamtud hnout. Našim cílem je skončit třetí, ne pátý.“

Přes problémy se zády by měl být připraven obránce Dragutinovič, nastoupit by mohl také útočník Arouna Koné.

V kontrastu se Sevillou jsou priority Depor zcela obrácené. Zachránit se v první lize.

Klub z La Coruñi je třetí od konce, na záchranu mu chybí 2 body, v posledních utkáních se však dokázal výkonnostně i výsledkově zvednout. Porazil Real Betis a naposledy také Espanyol Barcelona.

Co víc, v prvním vzájemném říjnovém souboji porazil Sevillu 0:1.

Prezident Deportiva Augusto Cesar Lendoiro hráče týmu bránil.

Pro oficiální web svého mužstva canaldeportivo.com řekl: „Jsem přesvědčen, že máme víc kvality, než napovídá naše pozice v tabulce.“

Poté, co v minulém utkání s Espanyolem střídal, mohl by už od začátku nastoupit Juan Carlos Valerón.

Předpokládané sestavy:


Deportivo: 5-4-1

Aouate

M. Pablo - P. Amo - Lopo - Coloccini - F. Luis

Wilhelmsson - A. Tomás - D. Guzmán - Lafita

Bodipo

Sevilla: 4-4-2

L. Fabiano - Koné

Adriano - Maresca - Poulsen - J. Navas

Crespo - Mosquera - Fazio - D. Alves

Palop

Espanyol Barcelona - Valencia


01.03.2008 - sobota 22:00
Stadión: Olimpico Lluis Companys
Rozhodčí: Pérez Lasa


Útočník Espanyolu Luis Garcia si myslí, že jeho tým se, přestože v 7 posledních utkání šestkrát prohrál, může kvalifikovat do pohárové Evropy.

Mužstvo z Barcelony bylo dlouhou dobu na 3. místě tabulky, pak však skončila šňůra 17 zápasů bez prohry a tým se propadl až na 6. místo.

Pokud by katalánský celek prohrál i v sobotu s Valencií, vypadl by z možnosti účastnit se pohárů úplně, Luis García však ohledně šancí svého mužstva zůstává pozitivní.

„Procházíme ne zrovna šťastným obdobím vzhledem k mnoha negativním okolnostem. Pracujeme na sobě stejně tvrdě jako předtím a já svému týmu věřím. Máme hlad po úspěchu, chceme se v tabulce vyšplhat nahoru.“

Espanyol se tradičně trápí proti papírově slabším soupeřům, prohrál s Deportivem La Coruña, Recreativem Huelva a také s Realem Valladolid.

Katalánce teď čeká Valencia a potom Real Madrid. Oba příští soupeře v prvních vzájemných duelech klub porazil, Luis García věří, že proti silným týmům Espanyol opět uspěje.

„Výhra nad Valencií by posílila naši morálku a pomohla by nám v tabulce znovu nahoru. Jedná se však o silné mužstvo, proti Barceloně předvedlo dobrý výkon, dokázalo proměnit jedinou skutečnou šanci.“

Espanyol se také v poslední době nedokáže vyrovnat týmům, které se soustřeďují na obranu, pomoct by mohl návrat kreativního středopolaře Ivana de la Peñi.

„Jsme klub, který dobře útočí, když je schopný obrat o míč soupeře na jeho polovině. Když nám chybí de la Peña, je to mnohem složitější, takže jeho návrat je určitě vzpruhou,“ řekl forvard.

Poslední duel s Deportivem zmeškali kvůli karetním trestům právě de la Peña a také Pablo Zabaleta, v sobotu už by ale oba měli nastoupit.

Po zranění se vrací brankářská dvojka týmu Iñaki Lafuente, bude tak opět krýt záda Carlosi Kamenimu. Zranění zůstávají kapitán Raúl Tamudo a obránce Mari Lacruz.

Přes nedobré výsledky z poslední doby zůstává Espanyol jen dva body od 4. Atletica Madrid.

Valencia se po zpackaném úvodu sezóny konečně dala dohromady. V zimě klub spadl do spodní poloviny tabulky, v posledních 4 utkáních však nepoznal hořkost prohry.

Navíc mají Los Che dobrou šanci postoupit do finále Španělského ligového poháru Copa del Rey, v prvním středečním duelu s Barcelonou na Nou Camp uhráli nadějnou remízu.

Od toho zápasu zůstala Valencia v katalánské metropoli, aby se mohla připravit na blížící se utkání. Po karetních trestech se vrací Iván Helguera a David Villa, podle všeho ale pravděpodobně nebudou připraveni zranění Fernando Morientes, Alexis a také Miguel.

Santiago Cañizares, David Albelda a Miguel Ángel Angulo jsou trenérem Ronaldem Koemanem stále ignorováni.

Valencia v prvním vzájemném střetnutí prohrála doma s Espanyolem 2:3, krátce poté utrpěla další prohru 3:0 se Sevillou a následoval vyhazov Quique Sáncheze Florese a angažování Koemana.

Předpokládané sestavy:


Espanyol: 4-2-3-1

Kameni

Zabaleta - Jarque - Torrejón - D. García

M. Hurtado - de la Peña

Valdo - L. García - Riera

J. Soriano

Valencia: 4-2-3-1

Villa

Mata - Silva - Joaquín

Maduro - Banega

Moretti - Helguera - Albiol - Caneira

Hildebrand

Levante - Real Zaragoza


02.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Ciutat de Valencia
Rozhodčí: Turienzo Alvarez


Levante se o víkendu přiblížilo zase o krok blíže sestupu, když podlehlo Barceloně. Trenér Gianni de Biasi se však nehodlá vzdát, dokud je možné, že se jeho svěřencům může povést zázrak.

Beznadějně poslední Levante se v několika posledních týdnech zvedlo, porazilo Real Murcia, Osasunu Pamplona, s Realem Mallorca a Racingem Santander remizovalo.

V posledním duelu však podlehlo Barceloně 5:1 a na záchranu mu chybí 13 bodů. Teď klub čeká Real Zaragoza.

Co hůř, mužstvo z Valencie sehraje příští tři utkání se Sevillou, Atleticem Madrid a Villarrealem.

Přes to všechno de Biasi na boj o účast v nejvyšší soutěži rozhodně nerezignuje. „Až budeme matematicky v druhé lize, vzdáme se. Do té doby budeme o zázrak bojovat stále stejně usilovně.“

„Doufám, že se nám podaří odehrát zápasy s dobrými výsledky, jako minule, když jsme doma porazili 2:1 Osasunu.“

„Víme, že bojovat o zázrak je velmi složité, ale pokusíme se o to se vztyčenou hlavou. Odevzdáme ze sebe vše, předvedeme hrdost a důstojnost, jako v posledních utkáních.“

Zaragoza také není bez problémů, po slibném startu pod novým trenérem Javierem Iruretou prohrála s Osasunou, Barcelonou a Sevillou už třikrát v řadě.

Naposledy klub o víkendu smetla Sevilla 5:0, Zaragoza tak okupuje 15. pozici tabulky a od sestupových vod ji dělí pouhé 2 body.

Přesto má mužstvo k dispozici některé prvotřídní hráče, jako například útočné duo Diego Milito a Ricardo Oliveira, jeho oba členové jsou mezi nejlepšími 10 střelci Primera División se 14, respektive 10 zásahy.

De Biasi k tomu řekl: „Připravujeme se na tým, který má kádr s tou nejvyšší kvalitou. Nevím, proč jsou v tak špatné pozici, ale na druhou stranu jsem si jistý, že pokud zahrají dobře, budeme s nimi mít spoustu problémů.“

„Budeme se snažit zopakovat výkony z posledních zápasů. Tedy prezentovat se organizovanou, tuhou obranou a snažit se hrát na brejky.“

Iñaki Descarga a David Castedo jsou po zranění Levante k dispozici, naopak stále mimo hru zůstává Damiano Tommasi, Felix Ettien a Mathieu Berson.

Svěřencům trenéra Zaragozy Javiera Irurety se po zranění a dohnání kondice vrací brazilský záložník Francelino Matuzalém, mohl by nastoupit už od začátku.

Fit pro výlet na východní pobřeží Pyrenejského poloostrova je také Alberto Zapater, připraveni nejsou Luis Carlos Cuartero, Sergio Fernandéz a Pablo Aimar. Kvůli karetnímu trestu budou chybět Carlos Diogo a Peter Luccin.

Útočník Sergio García o nedělním utkání řekl: „Oba týmy potřebují zvítězit. V posledních zápasech jsme nehráli tak, jak jsme chtěli.“

Předpokládané sestavy:


Levante: 4-4-2

Kujovič

Descarga - Álvaro - J. Serrano - D. Castedo

Juanma - J. Fuego - M. Ángel - Courtois

Geijo - Riga

Zaragoza: 4-4-2

Oliveira - D. Milito

Gabi - Matuzalém - Celades - S. García

Paredes - Ayala - Pavón - C. Herrero

César

Real Valladolid - Racing Santander


02.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: José Zorrilla
Rozhodčí: Velasco Carballo


Kouč Racingu Santander Marcelino Garcia Toral si je jist, že jeho svěřenci se na hřišti Realu Valladolid předvedou v mnohem lepším světle než v týdnu, kdy v Copa del Rey prohráli s Getafe.

Racing ve čtvrtek sehrál 1. utkání semifinále Španělského ligového poháru Copa del Rey s Getafe, na jehož stadiónu prohrál 3:1.

To týmu ze Santanderu nedává do odvety mnoho šancí, Marcelino však věří, že klub může mužstvo z Madridu ještě vyřadit a ve finále se tak postavit lepšímu z dvojice Barcelona, Valencia.

„Getafe utkání vyhrálo, protože bylo stoprocentně efektivní. Mělo 3 střely na branku a z toho 3 góly,“ vysvětlil.

„Právě teď jsou favoritem na postup, ale ještě nás čeká 90 minut na našem hřišti a pokud se jim nepodaří proměnit každou ze šancí, dostaneme se do finále my. Jestli bude naše efektivita v zakončení na El Sardinero okolo 40, 50 %, postoupíme.“

Vysoce oceňovaný ex-trenér Recreativa Huelva si je jistý, že pohárová prohra nebude mít vliv na výkon jeho svěřenců proti 11. Valladolidu. Santander chce pokračovat v boji o evropské poháry.

V minulém ligovém duelu s Almerií klub vyhrál poprvé od 13. ledna, vítězství 1:0 na domácím hřišti ho posunulo na 7. příčku, jediný bod za 6. Espanyolem a o tři body více majícím Atleticem Madrid, které bojují o účast v Lize Mistrů.

„Dobrým výsledkem se můžeme posunout blíže k 6. místu, do pozic zaručujících Pohár UEFA. Uvidíme, jak skončí ostatní zápasy, můžeme být nedaleko místa 5. a dokonce i 4.,“ řekl Marcelino.

„Valladolid je těžký soupeř, jeho hra je zaměřená na fyzické schopnosti jednotlivých hráčů, kteří svého protivníka téměř vždy dostanou pod tlak.“

„Navíc jsme hráli utkání v týdnu. Už jednou jsme v této situaci zklamali, po vyřazení Athleticu z Copa del Rey přišla liga s Levante a my jsme remizovali 1:1.“

Marcelinovi budou chybět Damian Ismodes, Jordi Felpeto a Iván Bolado, otazník visí nad startem Ezequiela Garaye a Pedra Munitise.

Valladolid v minulém zápase porazil trápící se Real Murcia 1:0 díky 14. brance v sezóně Joseba Llorenteho. Forvard ligového nováčka je tak spolu s Diegem Militem z Realu Zaragoza v čele ligových střelců.

Vítězství také ukončilo mizernou šňůru duelů, kdy z posledních 4 utkání získal klub jediný bod.

Kouč Valladolidu José Luis Mendilibar doufá, že výhra v minulém kole bude základem úspěchu v souboji s Racingem.

„Racing je dobrý tým, my si ale nemůžeme dovolit chybovat, protože by to náš soupeř potrestal. Jsme však doma a další vítězství by nás posunulo zase o krůček blíže cíli, kterým je záchrana,“ řekl.

Otazník visí nad startem Alberta Marcose, Dani Komého a Alexise.

Předpokládané sestavy:


Valladolid: 4-2-3-1

S. Asenjo

Cifuentes - I. Bea - G. Calvo - Marcos

Á. Rubio - Borja

Aguirre - V. Dorado - Sesma

Llorente

Racing: 4-4-2

Tchité - Smolarek

Serrano - Colsa - Duscher - J. López

L. Fernández - C. Navas - Oriol - Pinillos

Toño

Real Betis - Real Murcia


02.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Ruiz de Lopera
Rozhodčí: Pérez Burrull


Budoucnost Realu Murcia v Primera División je v ohrožení, do zápasu s Realem Betis vstupují svěřenci Lucase Alcaraze pod velkým tlakem.

Murcia v posledních 7 utkáních získala pouhopouhý 1 bod a vstřelila jen 4 branky, což ji odsunulo na předposlední místo tabulky, 6 bodů od záchrany.

Z předchozích 18 ligových soubojů od října získal ligový nováček jen 2 vítězství, jen 1 z hřiště soupeřů za celou sezónu a spekulace o okamžitém návratu do Segunda Division narůstají.

Alcaraz, který tým dovedl v loňské sezóně k postupu, se však o svůj post vůbec nemusí neobávat, tento týden mu totiž vyjádřil podporu prezident klubu Jesus Samper.

„Naším trenérem je Lucas Alcaraz. S ním jsme v první polovině sezóny získali 22 bodů. Protože zůstali stejní hráči a stejný kouč, musíme být schopni získat stejný počet bodů i v druhé polovině ligy,“ řekl Samper.

„Bude to složité, ale jsem si jistý, že se zachráníme. Musíme držet všichni pohromadě.“

„Chceme hráče, kteří na hřišti odevzdají všechno. Já od nich žádám 101%, stejně jako trenér, a samozřejmě vítězství.“

„Budeme potřebovat zhruba šestkrát vyhrát. Real Murcia má na to, aby se v Primera División udržel.“

„Věděli jsme, že nás čeká obtížný rok, ale musíme dosáhnout našeho předsezónního cíle.“

Samper rovněž apeloval na fanoušky klubu a média, aby Murcii v boji o záchranu pomohli.

„Všichni musíme týmu pomáhat, jsou vším co máme,“ dodal. „Chci, aby všechna kritika byla konstruktivní, v opačném případě nás totiž ničí.“

„Fanoušci? Doufám, že nám také pomohou.“

K záchranářské bitvě s rivalem Betisem dodal trenér Alcaraz: „Musíme učinit konec špatným výsledkům, chce to několik po sobě jdoucích vítězství.“

„Potřebujeme vyhrát, co nejdříve to bude možné, snad už v neděli.“

Betisu se pod novým koučem Pacem Chaparrem daří, během několika týdnů se dostal ze sestupové zóny, když už se zdálo, že to bude velký problém.

O víkendu klub remizoval s Realem Mallorca, v současné době mu tak patří 16. pozice s 29 body, tedy 2 body nad zónou sestupu a Deportivem La Coruña, 6 bodů nad Murcií.

Záložník Arzu je seznámen s tím, že Betis, který má stejně jako dalších 5 mužstev 29 bodů, není ani zdaleka zachráněn před sestupem a nemůže si tak o víkendu dovolit zaváhání.

„Jsme stále ve složité situaci, proti Murcii nemůžeme selhat. Je to pro nás velký zápas,“ řekl.

Betisu budou chybět Nano, Toni Doblas a David Rivas, Murcii zase Juan Cruz Ochoa, Abderrahman Kabous, Stephane Pignol a Fernando Baiano.

Předpokládané sestavy:


Betis: 4-2-3-1

Ricardo

Damiá - Melli - Juanito - F. Vega

Arzu - Rivera

Edu - Capi - M. González

Pavone

Murcia: 4-4-2

Goitom - I. Alonso

Jofre - P. García - Richi - Abel

Peña - Arzo - Mejía - de Coz

Notario


Getafe - Real Mallorca


02.03.2008 - neděle 17:00
Stadión: Coliseum Alfonso Pérez
Rozhodčí: Mejuto González


Trenér Realu Mallorca Gregorio Manzano varoval své svěřence před sebevědomým Getafe, které v posledních zápasech porazilo AEK Athény, Real Madrid i Racing Santander.

Tým Michaela Laudrupa přivítá v neděli na Coliseu Mallorcu s výbornou formou v zádech. Getafe si je vědomo, že případné vítězství mu usnadní boj o záchranu, ve kterém je téměř celá spodní polovina tabulky.

Klub z jihu Madridu nedávno postoupil přes AEK mezi posledních 16 mužstev Poháru UEFA, pak porazil na San Bernabeu Real Madrid v minulém ligovém utkání 0:1.

V týdnu v rámci prvního střetnutí semifinále Španělského ligového poháru Copa del Rey ve čtvrtek si Azulones poradili i s Racingem Santander 3:1, od zóny sestupu jsou na 10. příčce vzdáleni jen 5 body, na příštího soupeře Mallorcu mají k dobru 2 body a 2 místa.

Manzano řekl: „Nemůžeme jít do zápasu s tím, že budou unavení, protože hráli ve čtvrtek. Dobrý výsledek jim jistě hodně pomohl.“

„Pokud však budou stále přemýšlet o pohárovém finále, nemusí se jim nedělní utkání povést.“

„Vyhrajeme-li, Getafe spadne zase do boje o záchranu, takže to je pro ně velmi důležité utkání.“

„Avšak pokud zvítězí oni, hodně jim to ulehčí od problémů.“

Mallorca s Getafe v letošní sezóně hrála už třikrát, ostrované byli lepším celkem.

V říjnu na Ono Estadi prohrávali domácí už 0:2, přesto nakonec dokázali zvítězit 4:2. Navíc spolu oba celky sehrály čtvrtfinále Španělského ligového poháru Copa del Rey, odvetu vyhrála Mallorca 2:1 a Getafe tak postoupilo díky brankám vstřeleným na hřišti soupeře.

Před několika týdny svěřenci Gregoria Manzana bojovali o pohárovou Evropu, přestože v posledních 7 zápasech neprohráli, plný bodový zisk slavili jen jednou.

Getafe je na tom překvapivě dobře, bojuje stále ve všech třech soutěžích. Aby mohli pokračovat, Laudrup rotuje relativně limitovaný kádr. Dán je zastáncem otevřeného ofenzivního fotbalu, kdy Azulones útočí přinejmenším s 5 hráči.

„Když slyšíte nějaké lidi, říkají, že by radši hráli špatně, ale nakonec slavili vítězství,“ řekl pro španělskou radiostanici Onda Madrid.

„Ale nikdy na hřiště nejdete s cílem hrát špatně. Je však pravdou, že někdy je hra méně přímá.“

„Například na Bernabeu nemůžete útočit v osmi hráčích. Musíte být chytří. Skromný klub, který útočí v pěti ofenzivních fotbalistech si zaslouží uznání.“

Kvůli svalovému zranění duel zmešká nigerijský útočník Ikechukwu Uche, který vstřelil jediný gól v posledním zápase s Realem.

Předpokládané sestavy:


Getafe: 4-4-2

Abbondanzieri

Contra - Tena - C. Díaz - Licht

P. Hernández - de la Red - Casquero - Granero

M. del Moral - Albín

Mallorca: 4-4-2

Güiza - Arango

Jonás - Ibagaza - Pereyra - Valera

F. Navarro - Ramis - Nunes - Scaloni

Moyá

Almería - Athletic Bilbao


02.03.2008 - neděle 21:00
Stadión: Mediterraneo
Rozhodčí: Undiano Mallenco


Trenér Almeríe Unai Emery si myslí, že nedělní duel s Athleticem Bilbao může určit, jakým směrem se pro jeho svěřence bude odvíjet zbytek sezóny.

Od Nového roku získala Almería 17 z 21 možných bodů, v posledním utkání ale prohrála s Racingem Santander 1:0. Přesto zůstává ligový nováček na 8. pozici.

Záchrana je pro klub stále hlavní prioritou, na druhou stranu na pozici zaručující Pohár UEFA, kterou okupuje 6. Espanyol, ztrácí pouze tři body.

Až už se tým posune blíž boji o záchranu či boji o evropské poháry, Emery ví, jak klíčové by bylo vítězství nad 14. Athleticem.

„Jsou přímým rivalem. Pokud vyhrajeme, budeme na ně mít desetibodový náskok, v opačném případě jen čtyřbodový,“ řekl Emery, jehož tým je od Deportiva La Coruña a zóny sestupu vzdálen 9 body.

„Zvítězíme-li, bude to velký krok vstříc našim cílům.“

„O důležitosti blížícího se zápasu jsme v kabině mluvili dlouho, mí svěřenci jsou seznámeni s tím, co je ve hře. Přesto na nás není vyvíjen větší tlak.“

„Jsme pokorní a optimističtí, potenciál a kvality Athleticu jsou známy.“

Stejně jako Almería, Athletic v posledním zápase utrpěl prohru po sérii dobrých výsledků, když porážka 1:2 doma s Villarrealem přišla po vítězstvích nad Atleticem Madrid a Levante.

Emery dodal: „V posledním utkání na hřišti soupeře si odvezli 3 body z Vicente Calderón, což hovoří za vše. Naposledy však prohráli doma, takže k nám přijedou s cílem zkorigovat ztracené body.“

Kouč ligového nováčka může být s formou svých svěřenců na Estadio de los Juegos Mediterraneos spokojen, v posledních 7 soubojích zde klub šestkrát slavil vítězství, a to i nad takovými mužstvy, jako například Realem Madrid, Sevillou a Espanyolem.

„Jsme teď ve formě, ale potřebujeme to ukazovat každý zápas, v neděli budeme muset být velmi koncentrovaní,“ řekl Emery.

Chybět kvůli svalovému zranění ze středečního tréninku by měl až na tři týdny obránce Santiago Acasiete. Mezi absentéry se rovněž zařadí levý bek Domingo Cisma a útočník Veljko Paunovič, kteří čelí karetním trestům.

Trenér Athleticu Joaquín Caparros také nemá k dispozici kompletní kádr, naposledy byl ze hry vyřazen Asier del Horno.

Někdejší hráč Chelsea a Valencie by měl být mimo hru kvůli poranění lýtka až na 1 měsíc, chybět budou také Tiko, Gorka Iraizoz a Ander Murillo.

Luis Prieto, Ivan Zubiaurre, Unai Exposito a David Cuellar nebyli k zápasu nominováni, naopak vrací se Pablo Orbaiz a Joseba Garmendia.

V minulém utkání vyloupil San Mamés Villarreal, Bilbao tak spadlo jen 2 body nad pásmo sestupu, k tomu řekl trenér Caparros: „O každý bod budeme muset tvrdě bojovat, musíme se v tabulce vyšvihnout výše a dostat se z problémů. Je to frustrující.“

Předpokládané sestavy:


Almería: 4-3-3

D. Alves

Bruno - Pulido - C. García - Mané

Corona - Juanito - F. Melo

J. Ortiz - Negredo - Crusat
Bilbao: 4-4-2

Llorente - Etxeberria

Yeste - Orbaiz - J. Martínez - Susaeta

Koikili - Amorebieta - A. Ocio - Iraola

Armando

Villarreal - Osasuna Pamplona


02.03.2008 - neděle 19:00
Stadión: El Madrigal
Rozhodčí: Ramírez Domínguez


Villarreal se bude chtít v neděli s duelu s trápící se Osasunou posunout zase o krok blíže Lize Mistrů.

Svěřenci Manuela Pellegriniho dosáhli v roce 2006 semifinále soutěže, pro další ročník se však kvalifikovat nedokázali, zbyl na ně pouze Pohár UEFA, protože skončili na 5. místě.

V současnosti je ale 13 utkání do konce ligy a Villarreal stále drží 3. příčku.

Za Realem Madrid zaostává o 10 bodů, ale od 4. Atletica má pětibodový odstup.

Pellegrini tedy doufá, že tři body ze zápasu s Osasunou upevní aktuální pozici v tabulce.

„Musíme se koncentrovat na náš cíl, získat 3 body a neohlížet se na své soupeře,“ řekl trenér.

Pellegrini rozhodně Osasunu přes její špatné umístění v tabulce nepodceňuje.

„Jsou ve složité situaci a pokusí se z ní dostat. Všechny týmy první ligy jsou silné a 2, 3 míče mohou někdy rozhodnout utkání,“ dodal.

Chilský kouč varuje hlavně před ofenzivními schopnostmi svého soupeře.

„Mají vepředu velmi dobré hráče, už dva roky toho samého trenéra a proto mají výtečně zažitý mechanismus hry,“ řekl.

Pellegrinimu bude v nedělním zápase chybět několik klíčových hráčů.

Zranění jsou Pascal Cygan, Cani, Fabricio Fuentes a Giuseppe Rossi, naopak vrátit by se mohl Josico.

Villarreal se v poslední době doma trápil se střílením branek, v posledních 3 utkáních se na El Madrigal prosadil jen jednou.

Všechny tyto duely skončily remízami, žluté ponorky však dokázaly zvítězit v obou posledních soubojích na hřištích soupeře.

Osasuna se v dolní polovině tabulky stále trápí, dokázala ale v posledních 3 zápasech dvakrát vyhrát.

Svěřenci José Ángela Zigandy porazili v minulém kole Atletico Madrid a posunuli se tak na 13. příčku, od sestupových vod je však dělí jen 2 body.

Tým z Pamplony však už 3 měsíce nezískal venku ani bod, kouč tak věří, že se to změní už v neděli.

„Tři měsíce jsou dlouhá doba, abych byl upřímný. Musíme odehrát dobré utkání a být po 90 minut téměř perfektní, abychom vyhráli,“ řekl.

Trenér si také myslí, že jeho svěřenci musí začít venku bodovat.

„Musíme být schopni uhrát nějaké body, i když nehrajeme dobře. Chybí nám pevnost.“

Mimo hru jsou Xavier Margairaz, Kike Sola, Javad Nekounam a Miguel Flaño. Otazník visí nad startem Javi Garcíi.

Předpokládané sestavy:


Villarreal: 4-4-2

D. López

J. Venta - Godín - Gonzalo - Capdevila

Cazorla - Senna - Josico - Pirés

Nihat - G. Franco

Osasuna: 4-2-3-1

Sola

Vela - Plašil - Juanfran

J. García - Puñal

Monreal - Josetxo - Cruchaga - Azpilicueta

Ricardo

Pavel Storzer / soccernet.espn.go.com/marca.com/FotbalPortal.cz

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
Lucas - 01.03. Odpovědět

Doufam ze misto Matinha konecne nastoupi jeste vetsi borec Vicente Smajlík 18 ...zdravej je tak doufam ze spolu s Joaquínem budou zlobit Espanyol po kridlech Smajlík 18 Smajlík 4

Lucas
Lucas - 01.03. Odpovědět

Ikdyz Mata mel zas v posledni dobe skvelou formu Smajlík 7 ...no nevim uvidime tohle sou kazdopadne spis prijemny starosti pro trenera Smajlík 7

Lucas
Laneey - 01.03. Odpovědět

aspoň že je zápas mezi Valencií a Espanyolem v TV budu mít na co koukat od 22:00 Smajlík 7 , hlavně že tam daj od 20:00 Real s Huelvou místo Sevilly s Deportivem, ty mě ser..ou Smajlík 15 , no nic co se dá dělat, tak zas budu závislá jen na sledování skóre po netu no Smajlík 13

Laneey
RobK - 01.03. Odpovědět

No, na Sport 1 dávaj od 20:00 Atlético - Barca a od 22:00 Huelva - Real, alespoň to tak píšou na LiveSport.CZ - TV program Sport 1.Je to ale nějaké divné,když Real začíná už ve 20:00, tak nevím.

RobK
Laneey - 01.03. Odpovědět

no vidiš maj v tom nějakej binec Smajlík 10 Smajlík 7 , na eurosportu je napsáno , že dávaj od 20:00 Huelva - Real ,a od 22:00 Valencie-Espanyol , jukni se na tento odkaz , když sjedeš dolů tam jsou zápasy a je to tam napsaný : http://www.eurofotbal.cz/livescore/ tak já nevim no Smajlík 18

Laneey
RobK - 01.03. Odpovědět

No tak to je fakt mazec, máš pravdu, koukl jsem tam.Všude píší něco jiného.Tak to vypadá, že prostě zasednu ve 20:00 k televizi a nechám se překvapit. Smajlík 3 Smajlík 7

RobK
Laneey - 01.03. Odpovědět

Smajlík 2 tak to já taky no Smajlík 2 Smajlík 7 Smajlík 18

Laneey
RobK - 01.03. Odpovědět

Ale pokuď dají v osm Real místo Atlética s Barcou, tak to mě fakt naštvou. A od deseti bych chtěl také čučet na Espaňol s Valencií a né na Real. Smajlík 10 Smajlík 7

RobK
Laneey - 01.03. Odpovědět

no netuším, jak dopadne match mezi Barcou a Atletikem, ale spíše věřím ve výhru Barcy Smajlík 18 , Sevilla vyhraje s Deportivem Smajlík 6 a Valencia se doufám zvedne a porazí Espanyol , Getafe s Mallorcou vidím na remízu asi Smajlík 6 Smajlík 7

Laneey
Lucas - 01.03. Odpovědět

Deportivo ale bude hodne kousat ,myslim Smajlík 4 ...ikdyz vyhra by Seville ujit nemela Smajlík 18

Lucas
Laneey - 01.03. Odpovědět

jj Deportivo bude zlobit .?:. ,ale doufám, že je zvládnem, koukala jsem na naší sestavu je tedy dosti zajímavě složená , Crespo se vrátil po zranění , nehraje Escudé, nebo Kanouté,Capel, Drago Smajlík 14 , no uvidíme radši bych tam místo Adriana viděla Capela, ale asi naskočí až do druhý půlky Smajlík 7 , jo a na Koného sem zvědavá dostává celkem málo šancí, ale mě se líbí Smajlík 4 , no a taky doufám, že už vy budete plně bodovat Smajlík 1 Smajlík 18

Laneey
Lucas - 01.03. Odpovědět

No doufam ale kousat bude i Espanyol - takovej Albert Riera ...hm to je velmi nebezpecnej borec Smajlík 18

Lucas
Lucas - 01.03. Odpovědět

Atletico - Barca ...to bude super match rad se kouknu Smajlík 18

Lucas
RobK - 01.03. Odpovědět

jo jo, to bude paráda, také budu koukat Smajlík 1

RobK
Reklama
Nejnovější články