Zpět na » Primera Division » Preview 32. kola PD: Šlágr kola se hraje na Santiagu Bernabéu, dobýt ho pokusí Valencia

Primera Division - Preview 32. kola PD: Šlágr kola se hraje na Santiagu Bernabéu, dobýt ho pokusí Valencia

Preview 32. kola PD: Šlágr kola se hraje na Santiagu Bernabéu, dobýt ho pokusí Valencia © marca.com - Radost hráčů Realu po vstřeleném gólu

3

Líbilo se

07.04. - PREVIEW Soupeř zvučného jména čeká v neděli večer fotbalisty Realu Madrid. Utkají se s tradičně silnou Valencií, byť momentálně pokulhává. Zlepšující se Zaragoza má v plánu potrápit Barcelonu, Levante hostí Atlético. V pondělní dohrávce změří síly celky Málagy a Santanderu.

Real Zaragoza - FC Barcelona

Sobota 7.4., 20:00

Fotbalisté Barcelony jedou na půdu Zaragozy, která byla ještě před několika týdny na odpis, ale nyní může vážně doufat v záchranu v nejvyšší soutěži. To Guardiolovi svěřenci zase nedávno stáhli náskok vedoucího Realu na šest bodů, což už není tak těžko dosažitelný úkol.

Zaragoza bojuje o udržení každý rok, letos je však její situace horší. i přes výrazně zlepšené výkony je mužstvo na sestupovém osmnáctém místě a na kýženou záchranářskou příčku ztrácí čtyři body. Z posledních čtyř zápasů uhrál tým deset bodů, vyhrát dokázal dokonce i ve Valencii. Barcelona je přece jen tvrdším oříškem, svěřenci kouče Jiméneze ale mají pro strach uděláno. A ví, že nejsou bez šance.

Hráči katalánského velkoklubu už totiž několikrát ztratili body s průměrnými soupeři. Nyní se však zdá, že jsou v dobré formě, což potvrzují v lize i Lize mistrů. V obou soutěžích stále bojují o celkový triumf. V Primeře Division je jejich vítězná šňůra dlouhá osm utkání.

Domácí trenér musí oželet služeb Apoňa a Mateose, které trápí zranění, Luis García je nemocný. Guardiolovi budou chybět dlouhdobě indisponovaní Abidal a Afellay, problémy se stehnem má Piqué. Je také pravděpodobné, že některé opory bude španělský kouč šetřit.

Datum a čas Soutěž Kolo Domácí Hosté Výsledek
19.11.2011 - 20:00 Primera Division 13. kolo FC Barcelona

Barcelona

Real Zaragoza

Zaragoza

4:0 (2:0)
05.03.2011 - 20:00 Primera Division 27. kolo FC Barcelona

Barcelona

Real Zaragoza

Zaragoza

1:0 (1:0)
23.10.2010 - 18:00 Primera Division 8. kolo Real Zaragoza

Zaragoza

FC Barcelona

Barcelona

0:2 (0:1)
21.03.2010 - 21:00 Primera Division 27. kolo Real Zaragoza

Zaragoza

FC Barcelona

Barcelona

2:4 (0:1)
25.10.2009 - 21:00 Primera Division 8. kolo FC Barcelona

Barcelona

Real Zaragoza

Zaragoza

6:1 (3:0)
16.02.2008 - 20:00 Primera Division 24. kolo Real Zaragoza

Zaragoza

FC Barcelona

Barcelona

1:2 (0:0)
25.09.2007 - 20:00 Primera Division 5. kolo FC Barcelona

Barcelona

Real Zaragoza

Zaragoza

4:1 (3:1)

Levante UD - Atlético Madrid

Neděle 8.4., 12:00

V nedělní poledne se střetnou Levante a Atlético Madrid. Soupeře od sebe dělí pouhé tři body, lépe je na tom zatím klub z Valencie. Jde o souboj týmů bojující o evropské poháry a oba ještě mohou pomýšlet na příčku zajišťující předkolo Ligy mistrů.

S Levante se na umístění ve vyšších patrech tabulky nepočítalo, ale mužstvo celou sezonu ukazuje, že má kvalitu. Před dvěma týdny sice prohrálo doma s Osasunou, ale naposledy remizovalo na hřišti Valencie. Situace je okolo pohárových příček hodně zamotaná a bojovat se bude do posledních kol.

Atléticu aktuálně patří sedmé místo. Mohlo by to být lepší, kdyby tým více bodoval na hřištích soupeřů. To je slabina Atlética. Zatímco poslední tři domácí utkání mužstvo vyhrálo, venku naposledy vyhrálo na konci ledna v Pamploně.

Vzájemné zápasy z posledních let hovoří pro madridský klub, který často vyhrával. Tři body získal i v podzimním střetnutí, když ve 13. kole vyhráli těsně 3:2.

Datum a čas Soutěž Kolo Domácí Hosté Výsledek
20.11.2011 - 20:00 Primera Division 13. kolo Atlético Madrid

Atlético

Levante UD

Levante

3:2 (0:0)
24.04.2011 - 19:00 Primera Division 33. kolo Atlético Madrid

Atlético

Levante UD

Levante

4:1 (1:1)
04.12.2010 - 18:00 Primera Division 14. kolo Levante UD

Levante

Atlético Madrid

Atlético

2:0 (1:0)
16.03.2008 - 21:00 Primera Division 28. kolo Atlético Madrid

Atlético

Levante UD

Levante

3:0 (2:0)
27.10.2007 - 20:00 Primera Division 9. kolo Levante UD

Levante

Atlético Madrid

Atlético

0:1 (0:1)

Athletic Bilbao - Sevilla FC

Neděle 8.4., 18:00

V lize nevýrazné Bilbao, které se vinou špatných výsledků ocitlo v dolní polovině tabulky hostí, Sevillu. Ta ve španělské lize také neprožívá ideální sezonu, ovšem po změně trenéra jde nahoru a v klubu věří, že evropské poháry budou vybojovány.

Situace Athleticu je hodně zajímavá. V Evropské lize došel tým do semifinále a stále má šanci na zisk cenné trofeje, stejně tak ve španělském poháru, ve kterém si proti Barceloně zahraje finále. V lize však Bilbao paběrkuje. Na výhru čeká už pět utkání, z nich přitom uhrála jeden jediný bod. A to ještě s Gijónem, jenž má vážné sestupové starosti.

Sevilla doposud získala o čtyři body více. Příčinou je aktuální forma. Předchozí tři zápasy tým vyhrál, přičemž v každém utkání dal tři branky. Který z týmů je v lepším rozpoložení, těžko říct. Athletic je povzbuzen úspěchy z dalších soutěží, Sevilla z ligy.

Datum a čas Soutěž Kolo Domácí Hosté Výsledek
20.11.2011 - 18:00 Primera Division 13. kolo Sevilla FC

Sevilla

Athletic Bilbao

Bilbao

1:2 (1:1)
06.03.2011 - 19:00 Primera Division 27. kolo Athletic Bilbao

Bilbao

Sevilla FC

Sevilla

2:0 (0:0)
24.10.2010 - 19:00 Primera Division 8. kolo Sevilla FC

Sevilla

Athletic Bilbao

Bilbao

4:3 (2:0)
28.02.2010 - 19:00 Primera Division 24. kolo Sevilla FC

Sevilla

Athletic Bilbao

Bilbao

0:0 (0:0)
26.09.2009 - 18:00 Primera Division 5. kolo Athletic Bilbao

Bilbao

Sevilla FC

Sevilla

0:4 (0:3)
28.02.2009 - 20:00 Primera Division 25. kolo Athletic Bilbao

Bilbao

Sevilla FC

Sevilla

1:2 (1:1)
05.10.2008 - 17:00 Primera Division 6. kolo Sevilla FC

Sevilla

Athletic Bilbao

Bilbao

4:0 (2:0)
18.05.2008 - 21:00 Primera Division 38. kolo Sevilla FC

Sevilla

Athletic Bilbao

Bilbao

4:1 (1:1)
12.01.2008 - 21:00 Primera Division 19. kolo Athletic Bilbao

Bilbao

Sevilla FC

Sevilla

2:0 (1:0)

Real Madrid - Valencia CF

Neděle 8.4., 21:30

V neděli večer budou fotbaloví fanoušci zvědaví, jak si k titulu mířící Real poradí s utrápenou, leč stále silnou Valencií. Zápasy mezi těmito rivaly patří k nejlepším, co španělská liga může nabídnout. Ostatně podzimní střetnutí, které "bílý balet" vyhrál ve Valencii 3:2, je toho důkazem.

Real na dvě zaváhání, vinou níž přišel o luxusní náskok v čele tabulky (momentálně je šest bodů před Barcelonou), zareagoval dvěma vysokými výhrami. Proti Realu Sociedad a v Pamploně vyhrál 5:1. Když k tomu připočteme hladký postup do semifinále Ligy mistrů, potvrzuje to obrovskou sílu madridského klubu, která by se měla projevit i proti Valencii.

Portugalskému kouče José Mourinhovi se navíc vracejí hráči do sestavy. Mimo hru by měl být pouze distancovaný obránce Ramos, místo něhož bude hrát Pepé, který už discplinární trest odseděl. Do hry je připraven také záložník Khedira, který překonal nemoc.

Fotbalisté Valencie sice postoupili do semifinále Evropské ligy, nicméně v lize si situaci zkomplikovali a do konce ročníku budou muset hodně zabojovat k udržení bronzové pozice. Valencia získala z posledních tří zápasů jeden bod, který v minulém kole vyválčila v souboji s Levante. Také Valencii se vyprázdňuje marodka, kouč Emery by měl mít k dispozici nejsilnější možnou sestavu.

Jak už bylo zmíněno, vzájemné zápasy Valencie a Realu bývají ozdobou Primery Division. Hraje se útočně, ovšem velmi často vyhrává Real. Ten vyhrál posledních pět vzájemných střetnutí. Naposledy se Valencia ze tří bodů proti Realu radovala v květnu roku 2009 při výhře 3:0, Santiago Bernabéu dobylo ještě o rok dříve. Má tak příležitost ukončit více nepříznivých šňůr neúspěchů.

Datum a čas Soutěž Kolo Domácí Hosté Výsledek
19.11.2011 - 22:00 Primera Division 13. kolo Valencia CF

Valencia

Real Madrid CF

Real Madrid

2:3 (0:1)
23.04.2011 - 18:00 Primera Division 33. kolo Valencia CF

Valencia

Real Madrid CF

Real Madrid

3:6 (0:4)
04.12.2010 - 22:00 Primera Division 14. kolo Real Madrid CF

Real Madrid

Valencia CF

Valencia

2:0 (0:0)
18.04.2010 - 21:00 Primera Division 33. kolo Real Madrid CF

Real Madrid

Valencia CF

Valencia

2:0 (1:0)
12.12.2009 - 22:00 Primera Division 14. kolo Valencia CF

Valencia

Real Madrid CF

Real Madrid

2:3 (0:0)
09.05.2009 - 22:00 Primera Division 35. kolo Valencia CF

Valencia

Real Madrid CF

Real Madrid

3:0 (2:0)
20.12.2008 - 20:00 Primera Division 16. kolo Real Madrid CF

Real Madrid

Valencia CF

Valencia

1:0 (1:0)
23.03.2008 - 19:00 Primera Division 29. kolo Real Madrid CF

Real Madrid

Valencia CF

Valencia

2:3 (1:1)
31.10.2007 - 20:00 Primera Division 10. kolo Valencia CF

Valencia

Real Madrid CF

Real Madrid

1:5 (0:4)


Ostatní zápasy

Nejbohatší program bude v sobotu, hraje se hned pět zápasů. Getafe, které uzavírá první polovinu tabulky, hostí Gijón, který je poslední a blíží se sestupu do druhé ligy. Jeho aktuální forma je bídná, z předešlých čtyř utkání vydoloval jediný bod. O poháry bojující jeden do Vallecana, které si v minulém kole uřízlo ostudu v San Sebastianu, kde inkasovalo čtyři góly. Právě tři poslední zápasy Rayu kazí jinak sympatické vystupování v aktuálním ročníku španělské ligy. Osasuně se letos daří ještě lépe a nic na to nemůže změnit ani předešlé utkání s vedoucím lídrem, které tým prohrál vysoko 1:5.

Fotbalisté barcelonského Espanyolu hostí mužstvo Realu Sociedad. Svěřenci trenéra Pochettina jsou stále na dosah příčkám zaručující evropské poháry, ke spokojenosti jim chybí někdy zbytečné bodové ztráty. San Sebastian se vyhýbá boji o udržení, a tak může v klubu panovat spokojenost. Duel dvou týmů z dolní poloviny tabulky a v sesupovém ohrožení se bude hrát v Seville, kde Betis přivítá Villarreal. Oba týmy mají sice od sestupových pozic bodový odsup, ale pořád ještě nemohou být v klidu. Akuální formu mají mužstva podobnou, půjde o perný boj.

Na Mallorcu zavítá Granada. Soupeři jsou od sebe vzdáleni tři příčky a dva body, hosté se tak v případě výhry mohou dostat před Mallorcu. Mallorca má v plánu po dvou prohrách zabrat, v Granadě by chtěli navázat na cennou výhru v Santanderu. Mužstvo Málagy, které v minulém kole nečekaně doma klopýtlo s Betisem, bude skládat reparát proti Santanderu. I přesto mohou svěřenci trenéra Pellegriniho pomýšlet na třetí místo, v souboji s trápícím se Racingem jsou jasnými papírovými favority.

Sobota 7.4.

Getafe CF - Sporting Gijón

Rayo Vallecano - Osasuna Pamplona

Espanyol Barcelona - Real Sociedad

Betis Sevilla - Villarreal CF

Neděle 8.4.

Real Mallorca - Granada

Pondělí 9.4.

Málaga CF - Racing Santander

Kam dál?

Michal Sitek / FotbalPortal.cz

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
- 08.04. Odpovědět

velmi zajímavé zápasy na dnes

http://cospe.bloger.cz/

Real musi vyhrat. Smajlík 18

foreverchelsea
dede02 - 07.04. Odpovědět

nemožme si nechat zobrat body .. takže HALA MADRID !!! Smajlík 8 Smajlík 8 Los Merengues !!!

dede02
Reklama
Související odkazy
Reklama
Nejnovější články