Zpět na » Premier League » Názor odborníka: Jon Moss chyboval jen při penaltě pro Leicester City

Premier League - Názor odborníka: Jon Moss chyboval jen při penaltě pro Leicester City

Názor odborníka: Jon Moss chyboval jen při penaltě pro Leicester City © sportinglife.com - Jamie Vardy

1

Líbilo se

18.04. - Nedělní utkání mezi Leicesterem City a West Hamem United, které skončilo remízou 2:2, bylo plné kontroverzních situací, kvůli kterým se strhla vlna kritiky proti rozhodčímu Jonu Mossovi. Bývalý sudí Premier League Dermot Gallagher se proto rozhodl objasnit sporné momenty, včetně vyloučení Jamieho Vardyho a obou odpískaných pokutových kopů.

Incident: Jamie Vardy v 28. minutě obdržel žlutou kartu za výpad proti Cheikhou Kouyatému, kterého se přitom zřejmě nedotkl.

Verdikt: Rozhodčí ho potrestal kvůli opakovaným prohřeškům.

„V tomto případě nejde jen o zmíněný incident, ale o to, co se stalo už předtím. Vardy už dříve spáchal dva fauly a pokud si prohlédnete záznam, rozhodčí si Vardyho zavolal a zřejmě mu řekl, že v případě dalšího faulu bude trestat. Proto se po dalším zákroku rozhodl ukázat mu žlutou kartu.“

Ogbonna
Incident: Vardy dostává druhou žlutou kartu za simulování poté, co v pokutovém území upadl v souboji s Angelem Ogbonnou.

Verdikt: Správné rozhodnutí.

„Pro mě to bylo jasné filmování. V pravidlech stojí, že simulace je pokus o oklamání rozhodčího a tady o tom nebylo pochyb, protože hráč se tu snažil vymodlit si pokutový kop. Nemyslím si, že byl faulován. Sám se rozhodl pro kontakt, když šel do hráče a poté se od něj odrazil a upadl. Někdo říkal, že ho hráč zatahal, ale pokud vás někdo stáhne zpět, neletíte vzduchem dopředu.“

VardyJamie Vardy by mohl čelit trestu za slovní útok na Jona Mosse. (zdroj: skysports.com)

Incident: Vardy s hněvem reaguje na svoji červenou kartu a okazuje prstem na rozhodčího Mosse. Mohl by čelit tvrdšímu trestu?

Verdikt: Záleží na tom, co rozhodčímu řekl

„Záleží na tom, co Jamie na rozhodčího křičel a jestli to byla urážlivá, nebo vulgární slova. V tom případě by mohl čelit dalšímu trestu. Stalo se to hodně rychle a byl naštvaný, ale nevíme, co rozhodčímu říkal. To ví jen Jon Moss a podle toho se bude situace dále odvíjet.

Morgan
Incident: Wes Morgan v pokutovém území přidržel Winstona Reida a byla odpískána penalta.

Verdikt: Správné rozhodnutí.

„Podle mě tam byl opodstatněný důvod odpískat penaltu, protože rozhodčí už předtím řešil podobný incident s Morganem a Huthem. Varoval je, že je bude sledovat.“

Huth
Incident: Robert Huth padá v pokutovém území poté, co byl lehce přidržen Ogbonnou, rozhodčí ale penaltu nepíská.

Verdikt: Správné rozhodnutí.

„Myslím si, že Huth v tomto případě fauloval také, navíc Ulloa měl na někom svoji ruku. V obou případech tam bylo hodně postrkování a držení a v tuto chvíli přijde okamžik, aby zasáhl rozhodčí. Na rozdíl od tohoto momentu ale Hutha a Morgana už několikrát upozorňoval.“

Incident: V páté minutě nastavení Jeffrey Schlupp padá v pokutovém území po lehkém kontaktu s Andym Carrollem a sudí ukazuje na penaltu, ze které Leicester srovnává.

Verdikt: Špatné rozhodnutí.

„To neměla být penalta. Minulý týden jsem se díval na souboj mezi Damienem Delaneym a Mattem Jervisem a říkal jsem, že to penalta být neměla a v tomto případě už vůbec. Carroll jen bránil, ruku měl u svého boku a Schlupp ho uviděl a věděl, že tam bude kontakt. Šli do toho souboje společně, a když se dotkli, Schlupp okamžitě upadl.“

Kam dál?

Vít Sedlák / SkySports.com, FotbalPortal.cz

Přidat komentář

Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.

Komentáře
Cornero - 18.04. Odpovědět

Tyhle souboje behem standartek fakt nechapu ze se nepiskaj. To jsou situace ktery by se kdykoliv jindy piskaly. To jak Ogbonna objima Hutha okolo krku nebo Wes Morgan jak objima Reida jestli tohle si nekdo chce obhajovat tak to mi hlava nebere. Kdyz pobezi utocnik s balonem a souper ho obejme kolem krku nebo pasu tak se to piskne vzdycky ale pri standartce tak brani polovina hracu a nepiskne se to skoro nikdy.

Cornero
Tscar - 18.04. Odpovědět

1) Pravidla jsou jednoznačně daná a nikde tam není psaný nic o načítání prohřešků. Takovýmhle vysvětlení ať se uklidňuje fanoušek Leicesteru, od "odborníka" je to ale trapný.
2) Červená byla férová.
3) Je to fotbal, ne rugby (občas bohužel, ale je to tak). Penalta správná.
4) Co je to "lehký přidržení"? Tyhle zbytečně vágní definice mi přijdou účelový ... prostě je tam prostor pískat pro jednu nebo druhou stranu a furt si to obhájit .. a to je samozřejmě špatně.

Tscar
Tscar - 18.04. Odpovědět

Kdyby toho rozhodčího lehce kopnul do hlavy, jde ze hřiště. Hergot i kdyby mu tu nohu jen položil na čelo, jde ze hřiště ... a tak by to mělo bejt se vším a vždy. Jednoznačně daný pravidla.

Tscar
Cornero - 18.04. Odpovědět

Taky souhlasim ze nejaky scitani je nesmyslny. Maximalne neco muzou odpustit a jen napomenout hrace a pak kdyz udela neco dalsiho tak ho bez rozmyslu potrestat.

Cornero

Vyloučení sporné,jestli písknul první penaltu proti Leicesteru,tak mě to samé písknout na faul na Hutha a samozřejmě ta penalta na konci být neměla to byl normální souboj.Ale výkony Mossa jsou slabé pomalu v každém zápase co píská...

Devil1878

Aby si nekdo nemyslel ze nadrzuju Lesteru, tak ne, muj nazor je ze to rozhodci kurvil od zacatku protoze nadrzoval LEsteru, kdyz poustel jasne fauly Morgana a Hutha. Ne ale ve vapne, to ted nemyslim, ale mimo vapno kdy si pravidelne naskakovali na protihrace pri hlavickovych soubojich, jasny fauly a on to poustel. Jo a ta pencle na Hutha se dala piskat, kdyz pisnul tu na Reida, to jsem zapomel dodat.

jujinek77

Pencle pro WHU, taky nesouhlasim. Konkretne tento zakrak bl ze strany Reida hodne prihranej, ten teatralni pad, ucitil rucer na zadech tak schvalne vyskocil a spadl. Jestli se mela priskat drive, ok mozna jo, ale nemuze to fungovat tak ze jim to rozhodci scita a pak se rozhodne to jendou pisknout. Tak bud to pisku hned prvni zakrok a je to a ne ze to scitam, to je blbost. Vrchol vseho co rozhodci predvedl byla vykompenzovana pencle v 94. minute. To bylo zavrsení trapnyho predstaveni rozhodciho.

jujinek77

Teda nevim, ja nesouhlasim ani s jednim pripadem co autor zminuje, krome te posledni situace a pencle pro Lester. Zluta pro Vardyho ok, druha ale uz je sporna. Neda se upkne rict ze by do nej nabehl. Ono se da i rict ze si chtel pokryt balon, dal tam telo a v te ryhclosti se srazili. Penalta zadna, to je jasne, ale lepsi bylo nechat hru bezet. Nazvat to hned simulovanim je hodne odvazny a davat druhou zlutou taky.

jujinek77
hama - 18.04. Odpovědět

Mam Leicester rad, ale tvrdit ze to nebola simulacia je v tomto pripade naozaj sebeklamstvo. Opakovany zaber jasne dokazuje, ze Vardy po prevzati lopty, najskor potom co ucitil ruky na ramene skocil rybicku s jasnym umyslom okamzite strcit svoje nohy medzi superoce co sa mu aj podarilo. Jasna zlta karta. S panom Gallagherom ale uplne nemozem suhlasit ani s Huthom. Huth bol jednoznacne skrteny v pokutovom uzemy a stiahnuty - jasna zlta a penalta.

hama
hama - 18.04. Odpovědět

co sa tyka Morgan vs Reid tak tam bola penalta odpiskana spravne tiez. Zo zaberu spoza brany je vidiet, ze Morgan v urcitom momente Reida odstrcil. Morgan moze byt skor rad ze nevidel druhu zltu. To ze pustal Jonathan Moss suboje pred tym vo vapne, hracom iba ukazalo, ze si to mozu dovolit, takze za tu dramatizaciu a penalty moze on, ale vyslovene zle az na ten faul na Huthat v pokutovom uzemy nerozhodol zle ani pri Reidovi ani pri poslednom faule a naslednej penalte z 94. min

hama

ale on neskocil rybicku ze by strcil nohy do nohou Ogbonny. On nejdrive nohama se dostal blize Ogbonnovi, coz se da vylozit i jako kryti mice a srazili se proste. Penalta zadna, ale zluta je prisna. Zlutou bych daval za to kdyz nedojde ke kontaktu a hrac se svali na zem. to je jasna zluta, tady to byl kontakt, kde stacilo nechat bezet hru. Tezko se nekomu divat do hlavy, jestli schvalne nebo ne, mozna jo, mozna taky si jen chtel pokryt mic a srazili se.

jujinek77

fakt je to tezky na posouzeni, ale kolikrat se stane ze se v takove rychlosti, ve sprintu, v souboji o balon, hrac ztrati rovnovahu a spadne souperi pod nohy..a co se ma delat? davat zluta? za to ze treba ztratil jen rovnovahu? Kdo hral fotbal vi ze staci ve sprintu trosku lehky rozhodzeni, mensi kontakt v takove rychlosti a uz ztratis rovnovahu a nekontrolovatelne letis k zemi..pritom je to nechtené, a rozhodci ti ma dat zlutou? tezky, tezky k posouzeni

jujinek77
Reklama
Související odkazy
Reklama
Nejnovější články